Witam mam bluconect , korzystam z telefonu 6021 z edge, wykupiłem traffic compressor i moje pytanie brzmi, czym się różnią te opcje:
Optimize TrafficCompressor protocol for:
Better Internet access speed
Better traffic saving
Maximum traffic saving
Którą najlepiej wybrać opcje?
TC?
Moderator: Moderatorzy
- crow6
- Stały użytkownik forum
Re: TC?
Opis jest na stronce TC ![:]](./images/smilies/splash.gif)
Pierwsza opcja daje maksymalna szybkosc laczenia ze stronami (klient TC uzywa wielokrotnych polaczen z serwerem).
Trzecia opcja daje maksymalna oszczednosc/kompresje (klient TC uzywa pojedynczego lacza). Szybkosc jest troszke mniejsza niz przy pierwszej opcji.
Druga to cos posrodku
Ktore wybrac? Zalezy na czym najbardziej Ci zalezy (kompresja czy szybkosc)...
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Pierwsza opcja daje maksymalna szybkosc laczenia ze stronami (klient TC uzywa wielokrotnych polaczen z serwerem).
Trzecia opcja daje maksymalna oszczednosc/kompresje (klient TC uzywa pojedynczego lacza). Szybkosc jest troszke mniejsza niz przy pierwszej opcji.
Druga to cos posrodku

Ktore wybrac? Zalezy na czym najbardziej Ci zalezy (kompresja czy szybkosc)...
Gott ist ein Popstar ]:->
-
- Początkujący użytkownik forum
to czyli jeśli nastawie maximalną kompresje to zwiększy mi się limit? bo mam 500mb. W zakładce Other jest jeszcze coś takiego (server port) który najlepiej wybrać? Trochę nie rozumiem tej opcji ? number of server connection threads?
- crow6
- Stały użytkownik forum
Nie zwiekszy sie limit tylko bedziesz mniej danych wysylal/odbieral. Inaczej mowiac limit starczy Ci na dluzej. Ja w ciagu niecalego miesiaca uzywania darmowki zaoszczedzilem ponad 70mb (na samym www wyszedl mi stopien kompresji ponad 50%).
"Server Port" zostaw tak jak byl - dla Ciebie raczej nie ma wiekszego znaczenia jaki jest, a moze powodowac problemy z laczeniem...
"Number of server..." - czym wiekszy ustawiasz tym szybszy dostep do stron ale i mniejszy stopien kompresji. Max kompresja jest dla 1...
"Server Port" zostaw tak jak byl - dla Ciebie raczej nie ma wiekszego znaczenia jaki jest, a moze powodowac problemy z laczeniem...
"Number of server..." - czym wiekszy ustawiasz tym szybszy dostep do stron ale i mniejszy stopien kompresji. Max kompresja jest dla 1...
Gott ist ein Popstar ]:->