co chwila DC w world of warcraft

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Slowik
Początkujący użytkownik forum

co chwila DC w world of warcraft

Post autor: Slowik »

Gdy gram w wowa to co jakieś 5-7 minut mam dc. Internet od 4 miesięcy mam ten sam. Rozłącza mnie tylko z wowem. Skype,gg i mozilla dzialaja normalnie. Prosze o pomoc. Robilem juz reinstal wowa oraz czyściałem folder WTF, nic nie pomaga. Nie są to offy serwera. Tylko ja mam te DC.
no nie dokonca dc powiedział bym że jest to jakis frezz czy coś w tym stylu ponieważ moja postać w momencie kiedy wszystko i wszyscy zatrzymują się w czasie dalej może się poruszać i rzucać aury (po ponownym zalogowaniu się mam ta aure którą wrzuciłem na owym dc). Mimo iż korzystam z play mam modem na przedłużce usb i wymuszam słabsza technologię cały czas nie mogę grać. Modem nie przeskakuje mi z HDSP na WCDMA i na odwrót a pakiety są otzymywane w takim samym czasie jak były przed zmianami.

probowalem juz wszystkich pomyslow podanych na forum i nic.
Moze to wina servera? jak bedziecie mogli pomoc bede wdzieczny
Bansik

Re: co chwila DC w world of warcraft

Post autor: Bansik »

Witam
Ja chciał bym dodać do słów przedmówcy iż mam podobny problem z tą samą grą on line. Moje pytanie jest jednak takie czy "przejscie" serwera z Windowsa na Linuxa mogło w jakikolwiek sposób wpłynać na czasy timeoutów ?? Z tego co słyszałem sa one inne dla obydwu systemów operacyjnych.
ozii
Użytkownik forum

Post autor: ozii »

Moje pytanie to: Czy grasz/gracie na oficjalnym serwerze? Ja osobiście gram na oficjalnym serwerze i nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło. Jeżeli jest to prywatny serwer uważam, że jest to jak najbardziej możliwe, że jest to wina serwera. Ja osobiście korzystam z Blueconnect, nie wiem jak bym miał z play.
Pozdrawiam,
Szymon "Ozii" J.
Slowik

No nie korzystamy z oryginalnego servera nawet chyba jestesmy z tego samego.
A na oryginalnym severze nie gram z racji takiej ze ja nie uznaje placenia za gry gdyz to prowadzi do zbytniego uzaleznienia :) dlatego tez na przyklad zerwalem z gmowaniem na pewnym serverze bo zbytnio sie od gry uzaleznialem :)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Slowik pisze:A na oryginalnym severze nie gram z racji takiej ze ja nie uznaje placenia za gry gdyz to prowadzi do zbytniego uzaleznienia :)
Lekko pokrętne tłumaczenie się czemu piracisz grę... Uzależniasz się ew. od gry a nie od płacenia za nią.
Bansik

Post autor: Bansik »

A czy na fakt "zawieszania" sie gry może mieć wpływ fakt iż serwer chodzi na Linuxie??
Sprawdzalem ostatnio swoje pingi i niesety teraz troche z nich sie gubi.. Dziwne to troche poniewaz w przypadku serwerów stojacych na Windowsie tego frezza nie ma i nawet używajac marnego bo marnego internetu Play mogłem jeszcze w trakcie gry otworzyc jakas strone www a teraz lipton :( Słyszalem ze wymuszenie technologi GPRS moglo by pomoc ale niesety moj modem odrzuca takie ustawienia...
Slowik

wymuszenie tej technologi nie pomaga niestety
Slowik

Hmm a moze ktos ogarnia konfiguracje playa tak by nie bylo problemu. Bo to podobno wyzsza szkola jazdy. Nie wystarczy w ustawieniach wymusic polaczenia.

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-04-18, 12:45 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-04-18, 11:45 przez Slowik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Slowik pisze:a moze ktos ogarnia konfiguracje playa tak by nie bylo problemu. Bo to podobno wyzsza szkola jazdy.
Ale o jaką konfigurację Ci chodzi? Bo generalnie to wystarczy połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> i śmiga. Do wymuszania 3g, to potrzeba Ci <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>, natomiast do wymuszenia HSDPA potrzeba zapuścić w tle pingowanie dowolnego serwera w interencie, aby modem nie schodził na UMTS.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Slowik

Chodzi mi o poprawną konfigurację połączenia GPRS. Zeby server ktory stoi na linuxie i ma jakies wyzsze normy co do czasu 'timeoutu' nie wywalam mnie co pare minut.
Ostatnio zmieniony 2010-04-20, 18:48 przez Slowik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Slowik pisze:Chodzi mi o poprawną konfigurację połączenia GPRS.
No to jak napisałem wcześniej <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>. Nic bardziej odkrywczego nie da się zrobić.
Slowik pisze:Zeby server ktory stoi na linuxie i ma jakies wyzsze normy co do czasu 'timeoutu' nie wywalam mnie co pare minut.
No to bez zmiany parametrów tego serwera nic nie zrobisz. Po prostu internet komórkowy nie za bardzo nadaje się do grania online i tyle. Tacy gracze z dużymi pingami powodują cięcie się gry dla wszystkich, a mało kto lubi grać w zwolnionym tempie, dlatego użytkownicy którzy mają zbyt duże pingi są banowani. Musisz szukać jakiegoś innego serwera, bo nic na to nie poradzimy.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Reynoldzik

Post autor: Reynoldzik »

Witam, chciałbym temat odświeżyć. Mam nadzieję że nie uznacie tego za jakiś wielki odkop.

Sprawa podobna. World of Warcraft, Play Online oraz modem Huawei e160 w rolach głównych.
Gram na pewnym serwerze od roku, dopóty był na Windowsie gra śmigała aż miło, ładny ping bo w granicach 120-180, żadnych większych lagów przy jakichkolwiek działaniach w grze. Od czasu postawienia serwera na Linuxie, freez co 5 min. gry. Czytałem na ten temat bardzo wiele, próbowałem różnych rzeczy, jakiś łatek na pingi, wymuszania HSDPA etc. Wyczytałem też iż jest to coś związanego z timeout'em który jest inny na systemach Linux i Windows. Nie ogarniam takich wypowiedzi, jest to dla mnie czarna magia. Może dałby ktoś radę wytłumaczyć to jakimś prostszym potocznym językiem niż slangiem pro-masterów-od-modemów. Będę wdzięczny za cokolwiek co dałoby mi możliwosć pogrania w WoW'a.

Aha, i ktoś pisał że po zmianie modemu na starszy model problem mu zniknął, możliwe to?
I czy dałoby radę używać SE K800i jako modemu? Czytałem że nie posiada HSDPA, ale może warto spróbować. Jeśli tak to prosiłbym o jakąś nieskomplikowaną metodę :P

Edit: Ten cóś do obniżania lagów, ogólnie nic nie dał:
http://www.wowinterface.com/downloads/i ... cyFix.html

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-06-03, 21:41 ]
Poprawa słownictwa.
Ostatnio zmieniony 2010-06-03, 20:41 przez Reynoldzik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Reynoldzik pisze:Aha, i ktoś pisał że po zmianie modemu na starszy model problem mu zniknął, możliwe to?
Całkiem możliwe. Bo jak wiadomo są lepsze i gorsze modemy.
Reynoldzik pisze:I czy dałoby radę używać SE K800i jako modemu? Czytałem że nie posiada HSDPA, ale może warto spróbować.
Generalnie na samym UMTS będą jeszcze większe lagi/pingi niż teraz masz, więc moim zdaniem nie warto próbować. Ale jeśli chcesz to podłącz telefon do komputera i zrób połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> prościej nie można :)
YogSothoth

Post autor: YogSothoth »

To ja bym chciał odświeżyć temat.
Mam dokładnie ten sam problem tj. freez, inni gracze widzą co robię/piszę, ale nie wracają do mnie informacje z serwera. Mam tak zarówno z WoWem jak i Allods Online (innych MMORPG nie testowałem ale spodziewam się, że będzie identycznie) Co ciekawe podczas innych gier online jest wzorowo, internet śmiga aż miło.
Próbowałem Dial-Up, nic nie dało, próbowałem wymusić ruch (poprzez ciągłe pingowanie, w dodatku serwera WoWa na którym gram - tak nielegalny, ale to polski serwer RPG prowadzony przez grupę zapaleńców gdzie chodzi głównie o zabawę RPG) i to też nic nie dało. Co ciekawe pingowanie serwera trwa bez końca, ale w grze niestety nie da się nic zrobić. Ktoś ma jakiś pomysł? Posiadam Orange Business, modem - Novatel Wireless MC990D na USB. Ze stron czy torrentów ciągnie po 600-700 kb/s więc naprawdę nie mam już pomysłów, a wykorzystałem wszystkie które znalazłem na tym i innych forach.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

YogSothoth pisze: Posiadam Orange Business,
Włącz na miesiąc płatny APN: vpn i sprawdź jak działa.
Nie pomagam na PW!
YogSothoth

Post autor: YogSothoth »

Hmm a można szerzej? Jestem raczej laikiem w tych sprawach, ew. jakiś temat na forum?
No i przyznam, że przy obecnym koszcie dodatkowe koszta są raczej... nieprzyjemne
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

YogSothoth pisze:a można szerzej?
Telefon do BOK, włączenie usługi, przełączenie APN w programie/modemie i już. APN vpn pozwala ominąć kompresję i proxy które normalnie są używane w Orange.
YogSothoth pisze: że przy obecnym koszcie dodatkowe koszta są raczej
Nie wiem ile to kosztuje, może 5zł?
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ