Porada dla zielonego
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Porada dla zielonego
Witam serdecznie, jestem nowy na forum, zielony w tych sprawach jak bodajże nikt.Sprawa ma się następująco: posiadam router Thompson TWG850-4U który jest w pokoju mojej siostry, około 15 metrów od mojego pokoju - nasze pokoje są mniej więcej umieszczone po dalekiej przekątnej - łącze się z mojego komputera stacjonarnego bezprzewodowo.Problem tkwi w tym, że mam od 2 do 3 kresek zasięgu i jak chce grać w gierki online, to ścinają się strasznie...Mam pytanie, co zrobić, czy kupić sobie jakąś antene do tego routera, która zwiększy mi zasięg do conajmniej 4 kresek?Prosze o jakieś linki, porady takie, które zrozumie człowiek który jak już mówiłem jest kompletnie zielony.Przepraszam, jeżeli taki temat już był, prosze was o pomoc!
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Porada dla zielonego
A nie da się puścić tam gdzieś kabelka przy podłodze? Takie rozwiązanie widzę tu najlepsze.Chodź te 15m nie powinno stawiać aż takich problemów jakie tu opisałeś.
-
no właśnie takie problemy są, nie wiem przez co, antena routera pewnie jest kiepska, właśnie zastanawiam sie nad wymianą, a z kablem to nie wiem jak to zrobić bo jestem jak już mówiłem 100 razy - zielony
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Na 15m to nawet 2dBi by wystarczyła.jelcyn12 pisze:antena routera pewnie jest kiepska,
Jeśli wspomniany router ma wyjścia LAN to wystarczy pociągnąć z routera kabel do twojego kompa. Z tego co widzę w tej instrukcji: www.upc.pl/.../upc_instrukcja_obslugi_m ... 850-4u.pdf ma ich cztery.jelcyn12 pisze:a z kablem to nie wiem jak to zrobić bo
- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli już chcesz kupować antenę to panel do karty WiFi 8dBi. Jeżeli masz kartę na USB wyciąg ją na przedłużaczu ponad biurko.jelcyn12 pisze:czy kupić sobie jakąś antene do tego routera,
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Znajac zycie po drodze ma szesc scian, dwa lustra, metalowa szafke, rozdzielnie co, skrzynkw z bezpiecznikami i pion kanalizacyjny.Jaco pisze:Na 15m to nawet 2dBi by wystarczyła.
Nie pomagam na PW.
-
Dokładnie jest takiak mówisz, no może bez przesady, ale tak jest. //Mam wyciągniętą tą karte usb na biurko, jest na monitorze..key pisze:Znajac zycie po drodze ma szesc scian, dwa lustra, metalowa szafke, rozdzielnie co, skrzynkw z bezpiecznikami i pion kanalizacyjny.Jaco pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-03-23, 17:06 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-03-23, 17:06 przez jelcyn12, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
cóż, dzięki za pomoc
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zawsze jeszcze mozesz zastanowic sie nad rozwiazaniami typu "DLAN" - tez nie ma kabli a szybkosci rzedu 85 Mbps sa porownywalne z WiFi.
Nie pomagam na PW.