Merlin U740 3G kontra Huawei E620 3G w iPlusie - który?

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
TomZ
Początkujący użytkownik forum

Merlin U740 3G kontra Huawei E620 3G w iPlusie - który?

Post autor: TomZ »

Witam wszystkich Gronowiczów! :D
Mam serdeczną prośbę o Waszą opinię - rozpatruję nabycie w iPlusie jeden z w/w modemów. Modem będzie działał w Toshibie Sattelite A100-811, przede wszystkim w Warszawie na Ursynowie.

Na forum znalazłem mało informacji o Merlinie U740, o Huawei E620 jeden raczej niepochlebny. Zależy mi na bezawaryjnej stabilnej pracy i wykorzystaniu możliwości korzystania z HSDPA. :wink:

Odwołując się do Waszego rozległego doświadczenia - czy moglibyście udzielić porady który wybrać? :?

Z góry dzięki, :lol:
pozdrawiam, TomZ
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: Merlin U740 3G kontra Huawei E620 3G w iPlusie - który?

Post autor: bob »

Na Toshibie to wszystko odpalisz a tak poważnie to rozglądnij się po dziale tego forum .Ja miałem GT3G+ a teraz mam GT MAX i działa to bezawaryjnie od 2005 roku a hsdpa mam już dziewiąty miesiąc .
Myślą ,że GT MAX to dobry wybór. :)
TomZ
Początkujący użytkownik forum

Post autor: TomZ »

Dzięki za odpowiedź bob :D

Myślałem o Optionie GT Max-ie, dużo pozytywnych opinii znalazłem na Forum. Jednak, nie jest on jeszcze dostępny w sprzedaży w IPlusie - niby jest w ofercie, ale nie nie można kupić. :x

Stąd pytanie o Merlina i Huawei'a. A wczoraj własnie wybór padł na kartę Huawei. W salonie przetestowałem obie karty, Merlin niestety co jakiś czas zrywał połączenie, pomimo dobrego zasięgu.

A Huawei po zainstalowaniu hula w przedziale 650 - 850kb/s. Całkiem przyzwoicie :D Zobaczymy jak będzie się spisywał dalej.

Pozdruffka, TomZ
Awatar użytkownika
Artur_prezes
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Artur_prezes »

Witam.a mam E620 3G, krażę niekiedy po całej Polsce, choć głównie po śląsku i tylko w jednym miejscu modem stracił sygnał, w Katowicach Brynowie kiedy złapał 3G to się wyłączył i to był jedyny przypadek kiedy mnie zawiódł. Przy GPRS'ie,EDGE'u i 3G modem paktycznie zawsze osiągal najwyzsze transfery i nic się nie blokowało.Poniżej pokazuje szybkość łącza przy 3G w atowicach Piotrowicach (jechałem wtedy pociągiem):
Obrazek
CLEARW'RE
Broadband
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Czy nie udało Ci się namierzyć Hsdpa w Katowicach od Plusa ?
Awatar użytkownika
Artur_prezes
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Artur_prezes »

Nie nie udało mi się,ale następnym razem przejdę się na rynek w Katowicach z komputerem i siądę sobie na ławce na przeciw siedziby plusa i zobaczę jak działa to HSDPA z iPlusa :).
CLEARW'RE
Broadband
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Mieszkam w pobliżu awf i tu zgłasza mi się hsdpa plusa na wrt54g3g lecz nie mam obecnie u tego operatora żadnej wykupionej usługi.
ODPOWIEDZ