Modem Comander 2 i zasilacz.

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dirocker
Użytkownik forum

Modem Comander 2 i zasilacz.

Post autor: dirocker »

Czy ktoś wie, czy po podłączeniu zasilacza do modemu Comander 2 powinna świecić jakaś dioda ? Jak rozpoznać, że zasilacz jest sprawny ? Przyznam, że kupiłem dodatkowe zasilanie i nie widzę różnicy w działaniu tzn. od czasu do czasu mnie wywala i muszę restartować kompa. A dzieje się tak tylko z anteną dodatkową ATK-20. Na normalnej antenie jest OK. Ma ktoś lekarstwo ?
dirocker
Użytkownik forum

Re: Modem Comander 2 i zasilacz.

Post autor: dirocker »

Cisza w eterze. Nikt nic nie wie.
markkk
Początkujący użytkownik forum

Post autor: markkk »

dirocker pisze:Czy ktoś wie, czy po podłączeniu zasilacza do modemu Comander 2 powinna świecić jakaś dioda ? Jak rozpoznać, że zasilacz jest sprawny ? Przyznam, że kupiłem dodatkowe zasilanie i nie widzę różnicy w działaniu tzn. od czasu do czasu mnie wywala i muszę restartować kompa. A dzieje się tak tylko z anteną dodatkową ATK-20. Na normalnej antenie jest OK. Ma ktoś lekarstwo ?
witam
u mnie tak samo, czy te typy tak maja czy co ? zasilacz mam <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> sprawny bo npiecie jest sprawdzalem miernikiem. mi sie wydaje ze tak idzie tylko sam "+" masa jest brana z USB.
Chatownik
Użytkownik forum

Post autor: Chatownik »

Przy podłączeniu zasilacza nie swieci zadna dioda, a wiec nawet trudno stwierdzic ze dziala zasilacz-jedynie jak dziala to jest cieply:-)
ODPOWIEDZ