PRZEŁADOWANY ROUTER - dobry zasięg i brak połączenia

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
WKR1105
Początkujący użytkownik forum

PRZEŁADOWANY ROUTER - dobry zasięg i brak połączenia

Post autor: WKR1105 »

Witam.
Zapewne gdzieś na tym forum jest odpowiedź na moje pytanie, ale jest to dla mnie zbyt mądrze napisane, a ja potrzebuję odpowiedzi jak dla typowej blondynki, dlatego uprzejmie proszę moderatorów o wyrozumiałość. A więc mój problem wygląda następująco...
Sieć z której korzystam to norweska sieć Tussa IKT AS o stałym IP działająca chyba na zasadzie hot-spota rozdzielana przez router. Jest to sieć w kampie pracowniczym Polaków, więc generalnie administrator ma działanie całej sieci w głębokim poważaniu i absolutnie nic nie chce zrobić, żeby poprawić jej, nawet informacji nie da się z niego wyciągnąć...
Router jest masakrycznie zapchany, bo korzysta z niego kilkadziesiąt osób i wiecznie zrywa połączenie, pomimo dobrego zasięgu sieci.
Dlatego desperacko potrzebuję pomocy i informacji czy w takiej sytuacji można coś zrobić, żeby poprawić sobie jakość połączenia i zrobić coś żeby tak cały czas nie wywalało? :cry:
Błagam o pomoc i jak najszybszą odpowiedź.
Z góry dziękuję za jakieś mądre rady.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: PRZEŁADOWANY ROUTER - dobry zasięg i brak połączenia

Post autor: key »

Jest szansa wpiac sie gdzies kablem?
Nie pomagam na PW.
WKR1105
Początkujący użytkownik forum

Post autor: WKR1105 »

Gdyby to było takie proste...
No niestety nie ma takiej opcji.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

WKR1105 pisze:No niestety nie ma takiej opcji.
No to odpowiedz jest prosta: zapomnij.
Nie pomagam na PW.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Wydaje mi się, że jest jeszcze opcja z kombinacją. Dwa AP ze sobą połączone. Jeden się łączy z tą siecią, a drugi to rozgłasza na innym kanale i do tego drugie wpinasz się Ty i wypadałoby, żeby też kilka osób. Tylko nie wiem czy to ma sens jeśli chodzi o koszty, czas i czy na pewno to będzie działać jak trzeba. Nie wiem czy nie lepiej poszukać jakiegoś internetu przez komórkę.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Bedzie jeszcze gorzej.
Nie pomagam na PW.
ODPOWIEDZ