Komputer po połączeniu się z netem "zamula"

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
aneczkers2708
Początkujący użytkownik forum

Komputer po połączeniu się z netem "zamula"

Post autor: aneczkers2708 »

Wczoraj podłączyłam sobie modem Huawei E367 z iPlusa, po połączeniu z internetem dzieją się z komputerem straszne rzeczy:D mianowicie Winamp tnie niesamowicie, stronki chodzą bez zarzutu, jednak przeglądanie YouTube mimo, że filmik bądź teledysk załadował się cały, także zacina się, nawet granie w FreeCell'a jest denerwujące..

W menadżerze urządzeń w karcie sieciowej znalazłam coś takiego, zdjęcie poniżej. Przy każdej karcie z wykrzyknikiem pisze "To urządzenie nie pracuje poprawnie, ponieważ system Windows nie może załadować sterowników wymaganych dla tego urządzenia. (Kod 31)" Może w tym tkwi problem, nie wiem.. Bardzo proszę o pomoc bo doprowadza mnie to do szału :(
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Komputer po połączeniu się z netem "zamula"

Post autor: YaHooo »

aneczkers2708 tu ja podejrzewam problem nie z modemem/siecią ale z działającym w tle iPlus Menadżerze ;) Na próbę wyłącz iPlus Menadżera po nawiązaniu połączenia i sprawdź czy będzie tak samo. Bo te pozostałe urządzenia to nie wiem do czego ale moim zdaniem nie są one od modemu.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
aneczkers2708
Początkujący użytkownik forum

Post autor: aneczkers2708 »

No chyba racja, patrząc na zużycie procesora po wł managera. Jest jakiś program czy cokolwiek żeby łączyć się z internetem bez włączania managera, bo przy jego wył internet również odmawia posłuszeństwa. Sama pokombinować nic nie dałam rady :(

[ Dodano: 2011-04-07, 12:56 ]
Gdzieś się doczytałam, że odistalować managera, sterowniki instalować pojedyńczo i niby wtedy będzie ok ale jakoś nie łapię tego...
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

aneczkers2708 pisze:Jest jakiś program czy cokolwiek żeby łączyć się z internetem bez włączania managera,
Polecam <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> albo oprogramowanie producenta modemu, Huawei Mobile Partner.
aneczkers2708 pisze:Gdzieś się doczytałam, że odistalować managera, sterowniki instalować pojedyńczo i niby wtedy będzie ok ale jakoś nie łapię tego...
Też tak można. Wtedy instalujesz ręcznie sterowniki jak tu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7215 a następnie tworzysz połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> i masz połączenie bez żadnych menadżerów. Wtedy tylko musisz włożyć kartę SIM do telefonu i zdjąć żądanie wprowadzenia PINu.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ