Czym łączycie się z internetem?
Moderator: Moderatorzy
Czym łączycie się z internetem?
Czy ma jakieś znaczenie czym łączymy się z internetem? Pod względem np. jakości połączenia, czy chodzi tylko o inne dane (np. przepływ danych, limity, itd.)
Czym łączycie się z internetem i dlaczego?
Ja obecnie używam OFnK i modemu Huawei E870 + Mobile Partner.
Czym łączycie się z internetem i dlaczego?
Ja obecnie używam OFnK i modemu Huawei E870 + Mobile Partner.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Czym łączycie się z internetem?
W Mobile Partner można postawić znaczek równości z Play Online. Ta sama aplikacja tylko kolor Playa.
Nie ma jeszcze Sierra Watcher.
No i w sumie Dial-UP (no TNI robi w prawdzie Dial-UP). Dodatkowo może być jeszcze Mobile Broadband w Windows 7.
Trochę pomieszałeś kolego wszystko. Aplikacje kombajny czyli te od operatorów (bez Playa bo u niego jak wyżej napisałem) i aplikacje dedykowane do konkretnych modemów. Ciężko to razem porównać bo nie można używać Mobile Partnera np. z Optionem.
Nie ma jeszcze Sierra Watcher.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Trochę pomieszałeś kolego wszystko. Aplikacje kombajny czyli te od operatorów (bez Playa bo u niego jak wyżej napisałem) i aplikacje dedykowane do konkretnych modemów. Ciężko to razem porównać bo nie można używać Mobile Partnera np. z Optionem.
No tak.
A do Huaweia, którego wymieniłem, co będzie najlepsze?
A do Huaweia, którego wymieniłem, co będzie najlepsze?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ale TNi to nie czysty Dial-up. No i jeszcze n.p. joinAir, MWconn, telsra......ja.michal pisze:No i w sumie Dial-UP (no TNI robi w prawdzie Dial-UP)

Nie pomagam na PW.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Najlepszy jest Dial-Up - najmniej zasobow potrzebuje.
Nie pomagam na PW.
Tak się zastanawiam, bo odkąd zmieniłem Play na kartę na OFnK masz straszne wachania zasięgu. W MP mam od 20% do 90% signal (gdy pokazyje HSPA). I czasem się coś zatnie i nie ma internetu. Jest szybszy (bo wyciągam 2,5 Mb we Wrocku, w Play maks. 1 Mb), ale mniej stabilny - nie wiem z czego to wynika.
Ściągnąłem sobie TNi i teraz zastanawiam się jak go dobrze skonfigurować.
Czy może jeszcze coś innego? A te aplikacje od Orange?
Ściągnąłem sobie TNi i teraz zastanawiam się jak go dobrze skonfigurować.
Czy może jeszcze coś innego? A te aplikacje od Orange?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Tam nie ma co konfigurować... Jedynie port modemu i port do komunikacji AT wybrać i tyle filozofii w tym programie.Ściągnąłem sobie TNi i teraz zastanawiam się jak go dobrze skonfigurować
A zastawia mnie, czy warto zmeniać tam w ustawieniach GPRS/UMTS (np na: Preferowany UMTS/HSDPA)?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Warto ustawić tylko UMTS/HSDPA, bo nie będzie zrzucać niepotrzebnie do 2G (oczywiście o ile jesteś w UMTSie)
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Moim zdaniem nie.Ja-Bo pisze:Czy ma jakieś znaczenie czym łączymy się z internetem?
Na to nie ma absolutnie wpływu menadżer za pomocą którego nawiązujesz połączenie.Ja-Bo pisze:Pod względem np. jakości połączenia, czy chodzi tylko o inne dane (np. przepływ danych, limity, itd.)
Ja Sierra Wireless Wather.Ja-Bo pisze:Czym łączycie się z internetem i dlaczego?
TNI ze wszystkich menadżerów popularnych na tym forum potrzebuje najmniejkey pisze:Najlepszy jest Dial-Up - najmniej zasobow potrzebuje.

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
MDMA i niczego więcej nie potrzeba do normalnego użytkowaniaYaHooo pisze:A jak ktoś chce coś super lekkiego to polecam MDMA

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Tylko szkoda, że nie działa z moją Sierrą 881Patryk pisze:MDMA i niczego więcej nie potrzeba do normalnego użytkowania![]()

Pozdrawiam YaHooo