Jak skonfigurować połączenie telefon Nokia E52 z laptopem?

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Jak skonfigurować połączenie telefon Nokia E52 z laptopem?

Post autor: key »

dagny7 pisze:Muszę to wpisać kursywą ?
:szok: :rotfl: :rotfl:

Nie...
Nie pomagam na PW.
dagny7
Początkujący użytkownik forum

Post autor: dagny7 »

key pisze: :szok: :rotfl: :rotfl:

Nie...
:P sama już do tego doszłam :)

Nie widzi mi tego urządzenia za cholerę.
Wczoraj mi pokazało ikonkę z błędem. I tu musi być problem.

Dodam (jeżeli ma to znaczenie), że w urządzeniach fon jest jako "przenośny odtwarzacz multimedialny".

[ Dodano: 2011-04-07, 16:15 ]
Podłączanie komputera do internetu
Swojego urządzenia możesz użyć do połączenia komputera z internetem.
1 Połącz swoje urządzenie z komputerem za pomocą kabla USB do transmisji danych.
2 Wybierz Połącz komp. z siecią. Niezbędne oprogramowanie jest instalowane na
komputerze automatycznie z urządzenia.
3 Zaakceptuj instalację na swoim komputerze. Jeżeli wyświetli się monit, zaakceptuj
również połączenie. Po nawiązaniu połączenia z internetem otworzy się
przeglądarka internetowa komputera.
Musisz mieć uprawnienia administratora swojego komputera, a na komputerze musi
być włączona opcja automatycznego uruchamiania.
Jeżeli używasz systemu Mac OS, wybierz jako tryb połączenia ustawienie PC Suite.
Więcej informacji można znaleźć w witrynie www.nokia.com/support.
To wyciąg z instrukcji Nokii. Faktycznie teoretycznie proste. Mam coś źle w ustawieniach lub muszę dowiedzieć się z playa o hasła ? Lub?:)
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

dagny7 pisze:Przynajmniej tak nie było do tej pory. Włączałam ponownie i nie widział.

Edit.
atento, tak jak napisałeś -> włączyłam program -> podłączyłam fon. W Noki PC Internet... nie widzi wydawcy. I teraz mam w ustawieniach do wyboru:
- używaj połączeń pobranych z podłączonego urządzenia
- używaj tego połączenia ( i tam punkt dostępu, nazwę użytkownika, hasło i ciąg innicjalizacji modemu)

Co powinnam wybrać ?
bez obrazy ale juz nic nie rozumiem :hyhy: :hyhy: :hyhy: raz wyciągam wnioski ze widać urządzenie pozniej zmieniasz zdanie, że nie widać... poddaje się.Jetem za glupi by pomoc :cwaniak:

- używaj połączeń pobranych z podłączonego urządzenia / używa punktu dostępowego z telefonu czyli ten który jest ustawiony domyślnie np. do przeglądarki gg miniopery...

używaj tego połączenia ( i tam punkt dostępu, nazwę użytkownika, hasło i ciąg innicjalizacji modemu)
ja.michal pisze:APN to inaczej Punkt dostępu. Tam wpisujesz internet dla Playa.
oooo i to po wybraniu tej opcji trzeba było tam wpisać lub wybrać z rozwijanego menu

Rożnica polegała w tych punktach na tym tylko, ze przy wyborze pierwszej opcji gdy masz internet dobrze ustawiony w telefonie automatycznie ustawienia byly by pobrane do komputera i wszystko by śmigało, a w drugiej opcji trzeba było ręcznie wpisać lub wybrać z rozwijanego menu.
dagny7

bez obrazy ale juz nic nie rozumiem :hyhy: :hyhy: :hyhy: raz wyciągam wnioski ze widać urządzenie pozniej zmieniasz zdanie, że nie widać... poddaje się.Jetem za glupi by pomoc :cwaniak:
Nigdzie nie napisałam, że widziałam urządzenie. Cały czas powtarzam, że nie widzę :)
oooo i to po wybraniu tej opcji trzeba było tam wpisać lub wybrać z rozwijanego menu
Wpisywałam, ale to nic nie dawało. Jeżeli błędy są analogiczne do błędów z nesotrady, to wyskakiwał przy wpisaniu samego słowa internet, bez użytkownika i hasła, błąd 651, W neo oznacza błędne hasło.
Rożnica polegała w tych punktach na tym tylko, ze przy wyborze pierwszej opcji gdy masz internet dobrze ustawiony w telefonie automatycznie ustawienia byly by pobrane do komputera i wszystko by śmigało, a w drugiej opcji trzeba było ręcznie wpisać lub wybrać z rozwijanego menu.
Co oznacza to powyższe?

[ Dodano: 2011-04-07, 22:09 ]
Dodam, że teraz jak pisze dzięki blueconect, to w menadżerze urządzeń widać MODEM :(

I jeszcze jedno - czy jak mam podłączony blueconect - to mogę instalować e52?

[ Dodano: 2011-04-08, 06:34 ]
Panowie,

Chciałam poinformować, że Zielona odinstalowała Nokia PC... Była to stara wersja (miałam komunikaty wcześniej, że nie może zaktualizować). Wgrałam nową wersję Nokia PC... I piszę do Was z play ! :)

Dziękuję za pomoc. Może nie daliście gotowego rozwiązania, niemniej naprowadzenie też się liczy.

Mogę obejrzeć Chirurgów w domu !

Pozdrawiam :)
slawek271

Post autor: slawek271 »

dagny7, mialem ten sam problem z e52 po podlaczeniu byl nie widoczny. Prawdopodobnie nie aktualne sterowniki, trzeba aktualizowac a potem wszystko idzie automatycznie. Prawdopodobnie tak to sie uda zrobic, po podlaczeniu telefonu oczywiscie trzeba wybrac na komórce polacz z siecia, potem na ekranie wyswietli sie informacja z komórki stacja dyskow cd itd. wybierz otworz folder i wyswietl pliki w internet eksplorer a potem wybierz napraw aktualizuj czy cos takiego. Powinno zadziałać potem automatycznie :)

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2011-04-10, 19:32 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Krzyk też nam nie potrzebny!
Ostatnio zmieniony 2011-04-10, 18:32 przez slawek271, łącznie zmieniany 1 raz.
dagny7

slawek271,
mialem ten sam problem z e52 po podlaczeniu byl nie widoczny. Prawdopodobnie nie aktualne sterowniki, trzeba aktualizowac
Zgadza się. Tyle, że aktualizacja "stawała". I jak wersja była bodajże z 2008 tak się nic nie zmieniało. Dopiero na stronie instalki znalazłam wersje do pobrania, ściągnęłam i zainstalowałam.
a potem wszystko idzie automatycznie. Prawdopodobnie tak to sie uda zrobic, po podlaczeniu telefonu oczywiscie trzeba wybrac na komórce polacz z siecia, potem na ekranie wyswietli sie informacja z komórki stacja dyskow cd itd. wybierz otworz folder i wyswietl pliki w internet eksplorer a potem wybierz napraw aktualizuj czy cos takiego. Powinno zadziałać potem automatycznie :)
A potem to już nie pamiętam Jak byłam zielona w tym tak jestem :)
Ale się uczę :cwaniak: Chociażby tego, że mogę na takim necie obejrzeć jedynie jeden odcinek ulubionego filmu :)
ODPOWIEDZ