Pare pytan
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pare pytan
Witam
Mam parę pytań co do mobilnego internetu PLAY.
wybrałem na test internet mobilny Play online 99 za 59zl miesięcznie gratis pakiet nocny.
Dostałem modem HUAWEI E173.
Teraz moje pytania.
1.
Mieszkam w centrum Łodzi a zasięg w mieszkaniu mam kiepski (w miarę dobry jest w przedpokoju ;/)
W lodzi na Złotnie w domu to już w ogóle o internecie mogę zapomnieć. (jeśli się połączy to nawet www nie mogę odpalić)
jaka antenę sobie kopić. jedna stacjonarna do mieszkania czy zęby jako tako działało wystarczy jakś przenośna?
Co polecacie?
(chciał bym żeby net działał tez po za łodzią, można było spokojnie przeglądać www. Natomiast w lodzi aby chodziło normalnie sensownie www, ściąganie ,granie)
2.
jak i czy w ogóle zmienić soft modemu?
3.
jakiś alternatywny program do łączenia się z netem zamiast tego play?
I jak go skonfigurować.
Mam parę pytań co do mobilnego internetu PLAY.
wybrałem na test internet mobilny Play online 99 za 59zl miesięcznie gratis pakiet nocny.
Dostałem modem HUAWEI E173.
Teraz moje pytania.
1.
Mieszkam w centrum Łodzi a zasięg w mieszkaniu mam kiepski (w miarę dobry jest w przedpokoju ;/)
W lodzi na Złotnie w domu to już w ogóle o internecie mogę zapomnieć. (jeśli się połączy to nawet www nie mogę odpalić)
jaka antenę sobie kopić. jedna stacjonarna do mieszkania czy zęby jako tako działało wystarczy jakś przenośna?
Co polecacie?
(chciał bym żeby net działał tez po za łodzią, można było spokojnie przeglądać www. Natomiast w lodzi aby chodziło normalnie sensownie www, ściąganie ,granie)
2.
jak i czy w ogóle zmienić soft modemu?
3.
jakiś alternatywny program do łączenia się z netem zamiast tego play?
I jak go skonfigurować.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Pare pytan
Moim zdaniem nie ma sensu bawić się w anteny przenośne (w domyślne dookólne). Ja bym polecał http://www.bestpartner.pl/index.php?art ... ategorie=9 albo http://allegro.pl/najmocniejsza-17db-um ... 83243.htmlRazKaze pisze:jaka antenę sobie kopić. jedna stacjonarna do mieszkania czy zęby jako tako działało wystarczy jakś przenośna?
Jeśli modem działa stabilnie, nie wykazuje żadnych błędów to ja bym nie zmieniał niczego. A jak to zrobić? Trzeba znaleźć instalator i odpalić go. Ja bym wyjął przed rozpoczęciem kartę SIM i wyłączył wszelkie zbędne programy. Dalej postępujesz wedle wskazówek jakie się pojawią na ekranie.RazKaze pisze:jak i czy w ogóle zmienić soft modemu?
Jest to oryginalny soft od producenta (Huawei), tylko ma zmienione kolory. Ewentualnie możesz użyć <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>, <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> jeśli nie chcesz żadnego softu.RazKaze pisze:jakiś alternatywny program do łączenia się z netem zamiast tego play?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
czy lepiej zainwestować w stacjonarna antenę panelowa, i rozumiem zainstalować ja sobie gdzieś na balonie mniej więcej skierowana na nadajnik.
A można zaproponować jakaś trochę tańszą antenę (niestety aktualnie nie mam tyle kasy a raczej szkoda mi aż tyle)
A można zaproponować jakaś trochę tańszą antenę (niestety aktualnie nie mam tyle kasy a raczej szkoda mi aż tyle)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mniej wiecej to mozna kwiatow kupic dziewczynie na urodziny. Antene sie ustawia tak, aby miec najwiekszy zysk, albo nie kupuje jej sie wcale.RazKaze pisze:ja sobie gdzieś na balonie mniej więcej skierowana na nadajnik.
Mozna. Tylko (jak mowila moja babcia): kto kupuje tanio, kupuje dwa razy.RazKaze pisze:A można zaproponować jakaś trochę tańszą antenę
Nie pomagam na PW.
-
no OK
Rozumiem i kupilem dobra antene.
juto bedzie.
a teraz mam takie pytanie czy z antena i dobrym ustawiem jej da sie c cos zagrac po necie?
Rozumiem i kupilem dobra antene.
juto bedzie.
a teraz mam takie pytanie czy z antena i dobrym ustawiem jej da sie c cos zagrac po necie?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Zależy w co. Ale generalnie w niektóre gry można zagrać, przynajmniej te mniej dynamiczne tak.RazKaze pisze: teraz mam takie pytanie czy z antena i dobrym ustawiem jej da sie c cos zagrac po necie?
Pozdrawiam YaHooo