Problem z połączeniem z siecią bezprzewodową
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z połączeniem z siecią bezprzewodową
Witam, mam laptopa i wszystko z internetem było okej, łączyłem się bez problemu. Gdy kupiłem do niego modem z playa nie mogę się połączyć z innym bezprzewodowym łączem. Wyskakuje taki komunikat:
System Windows nie może skonfigurować tego połączenia bezprzewodowego. Jeśli masz inny program do zarządzania tym połączeniem bezprzewodowym to użyj jego oprogramowanie. Jeśli chcesz aby system WINDOWS skonfigurował to połączenie bezprzewodowe, uruchom usługę konfiguracji zerowej sieci bezprzewodowej ( WZC wirelles zero configuration ). Bardzo pilne ponieważ jutro potrzebuję modem playa do swojego laptopa i chciałbym, aby drugi laptop, który zostanie w domu łapał internet przez wifi.
System Windows nie może skonfigurować tego połączenia bezprzewodowego. Jeśli masz inny program do zarządzania tym połączeniem bezprzewodowym to użyj jego oprogramowanie. Jeśli chcesz aby system WINDOWS skonfigurował to połączenie bezprzewodowe, uruchom usługę konfiguracji zerowej sieci bezprzewodowej ( WZC wirelles zero configuration ). Bardzo pilne ponieważ jutro potrzebuję modem playa do swojego laptopa i chciałbym, aby drugi laptop, który zostanie w domu łapał internet przez wifi.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z połączeniem z siecią bezprzewodową
mrw111 jak sam komumikat wskazuje masz jakiś uruchomiony program do obsługi karty wi-fi. Pewnie od producenta karty bezprzewodowej. Ewentualnie możesz spróbować ręcznie włączyć w panelu sterowania w usługach usługę WZC. Musisz poszukać czy nie masz jakiegoś programu w zasobniku systemowym.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- vic2099
- Stały użytkownik forum
Start / uruchom / wpisz SERVICES.MSC enter, przewin liste i znajdz ZEROWA KONFIGURACJA WINDOWS, czy jakoś tak (po ang. Wireless Zero Configuration). Daj właściwości, STOP, START, ma być started i już.
ten cały error co dostajesz do jest komunikat, że masz jakiś software zainstalowany co kontroluje WiFi. Najprawdopodobniej coś od Play. Niestety Windows nie pozwala na uzywanie wiecej niz jednego utility w tym samym czasie. Dlatego wlasnie, ze ten program chodzi, nie mozesz połączyć się przez Windows. (można umownie twierdzić, że windowsowski client do używania WiFi nazywa się Wireless Zero Configuration.)
A, niektórych utility nie da sie tak wyłączyć jak napisałem, trzeba je czasem odinstalować albo wyłączyć w opcjach takiego programu.
ten cały error co dostajesz do jest komunikat, że masz jakiś software zainstalowany co kontroluje WiFi. Najprawdopodobniej coś od Play. Niestety Windows nie pozwala na uzywanie wiecej niz jednego utility w tym samym czasie. Dlatego wlasnie, ze ten program chodzi, nie mozesz połączyć się przez Windows. (można umownie twierdzić, że windowsowski client do używania WiFi nazywa się Wireless Zero Configuration.)
A, niektórych utility nie da sie tak wyłączyć jak napisałem, trzeba je czasem odinstalować albo wyłączyć w opcjach takiego programu.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Soft od Playa nie wyłącza usługi WZC.vic2099 pisze:Najprawdopodobniej coś od Play
[ Dodano: 2011-04-28, 17:49 ]
Porządny utility jak Intel PROSet/Wireless można wyłączyć za pomocą skrótu klawiszowego.vic2099 pisze:A, niektórych utility nie da sie tak wyłączyć jak napisałem, trzeba je czasem odinstalować albo wyłączyć w opcjach takiego programu.
Pozdrawiam YaHooo 

- vic2099
- Stały użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Pozdrawiam YaHooo