cześć,
sprawa dla mnie dziwna. Próba zdjęcia blokady spełzła na niczym bo podobno coś przeszkadza... W sumie nie pamiętam o co chodziło ale twierdzi gościu że przez to że zmianiłem firmware przed zdjęciem simlocka to w czymś to przeszkadza. owszem, zmieniłem na najnowszy który wziąłem ze strony producenta i zmieniłem firmware przy pomocy narzędzia rózniez ze strony producenta, ale nie wierzę że może mieć to wpływ na próbę zdjęcia simlocka bo to jakby inna sfera trochę... czy jednak coś może krzaczyć ? Prosze o informacje poparte doświadczeniem.
problem z simlockiem... sierra
Moderator: Moderatorzy
- python
- Specjalista bezprzewodowy-junior
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: problem z simlockiem... sierra
Może być większy problem z odblokowaniem modemu (za pomocą "boxa") z nowszym firmware - ale nie musi.python pisze:Prosze o informacje poparte doświadczeniem.
Z telefonami nie raz tak bywa.
- python
być może z telefonami tak nieraz bywa, ale to kwestia nowszego oprogramowania w którym jest wszystko jakby od początku fabrycznie i boxy jeszcze tego nie robią. Ale tu jesli nawet jest analogiczna sytuacja to przecież modem miał wcześniej starsze oprogramowanie i nie powinno być kłopotu z zainstalowaniem go ponownie... chyba. Z downgradem czasem są kłopoty, wiązało się to z tym czy owym. ale chyba w takiej sytuacji jak ta nie było kłopotów. Czy są jakieś jednak ?
-
- Stały użytkownik forum
- python
yyy... to chyba jednak nieco nie w temacie.
ma ktoś jakieś pojęcie o tym co w temacie ?
ma ktoś jakieś pojęcie o tym co w temacie ?