problem z simlockiem... sierra

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
python
Specjalista bezprzewodowy-junior

problem z simlockiem... sierra

Post autor: python »

cześć,
sprawa dla mnie dziwna. Próba zdjęcia blokady spełzła na niczym bo podobno coś przeszkadza... W sumie nie pamiętam o co chodziło ale twierdzi gościu że przez to że zmianiłem firmware przed zdjęciem simlocka to w czymś to przeszkadza. owszem, zmieniłem na najnowszy który wziąłem ze strony producenta i zmieniłem firmware przy pomocy narzędzia rózniez ze strony producenta, ale nie wierzę że może mieć to wpływ na próbę zdjęcia simlocka bo to jakby inna sfera trochę... czy jednak coś może krzaczyć ? Prosze o informacje poparte doświadczeniem.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: problem z simlockiem... sierra

Post autor: Patryk »

python pisze:Prosze o informacje poparte doświadczeniem.
Może być większy problem z odblokowaniem modemu (za pomocą "boxa") z nowszym firmware - ale nie musi.
Z telefonami nie raz tak bywa.
Awatar użytkownika
python

być może z telefonami tak nieraz bywa, ale to kwestia nowszego oprogramowania w którym jest wszystko jakby od początku fabrycznie i boxy jeszcze tego nie robią. Ale tu jesli nawet jest analogiczna sytuacja to przecież modem miał wcześniej starsze oprogramowanie i nie powinno być kłopotu z zainstalowaniem go ponownie... chyba. Z downgradem czasem są kłopoty, wiązało się to z tym czy owym. ale chyba w takiej sytuacji jak ta nie było kłopotów. Czy są jakieś jednak ?
major
Stały użytkownik forum

Post autor: major »

Awatar użytkownika
python

yyy... to chyba jednak nieco nie w temacie.

ma ktoś jakieś pojęcie o tym co w temacie ?
ODPOWIEDZ