Witam otóż mam karte WiFi D-link DWL G520+ której nie używałem przez długi czas i zgubiłem antenkę do niej. Teraz mam pytanie czy da sie zrobić jakaś prostą antenke domowymi sposobami? Tak żeby działa choć przez 2 dni.
PS. 30cm stalowego drutu nie działa %)
Antena do karty WiFi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Antena do karty WiFi
Kabel antenowy koaxialny 50 ohm. 3 cm od konca nacinasz zenwetrzna izolacje, delikatnie sciagasz, wywijasz oplot na druga strone, sciagasz izolacje z wewnetrznej zyly. Antena ma okolo 3 dBi i jest najlepiej dopasowana na kanal 6...7.
Dziala, ale dla okolo 500 MHz - ty potrzebujesz 2.4 GHzldz123 pisze:30cm stalowego drutu nie działa
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Dziękuje, wszystko smiga ;] Mam jeszcze pytanie co czy wie ktoś jak zrobić softAP na tej karcie?
Standardowe sterowniki nie mają tej opcji;/
Standardowe sterowniki nie mają tej opcji;/
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Raczej jeśli standardowe sterowniki nie mają takiej opcji, to nic nie zdziałasz. Ewentualnie możesz zainstalować sobie Linuxa. Tam jest większy wybór sterowników i być może znajdziesz te obsługujące SoftAP.ldz123 pisze:Standardowe sterowniki nie mają tej opcji;/
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)