Kilka osób na forum poruszyło ten temat, ale nigdzie nie znalazłem rozwiązania. Zainteresował mnie natomiast temat routera Asus WL-500G, gdzie użytkownicy modyfikują oprogramowanie wzbogacając router o nowe funkcje. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc teraz zastanawiam się czy nie zmienić Edimaxa na Asus

Wracając do tematu, pobrałem ze strony http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=312&pl1_id=3&pl2_id=18 Linux Source Code dla routera Edimax 3G-6200n, ale z programowania znam jedynie php a z tym kodem nie poradzę sobie, chociaż mógłbym spróbować albo popytać znajomych. Zanim znaczne coś robić, mam pytania:
1/. Czy można wygenerować z tego soft z opcją w rodzaju wysyłania i odczytywania kodów USSD przez modem USB, żeby sprawdzać stan konta?
2/. Czy można zmodyfikować soft, tak że do portu USB w router'ze będzie można podłączyć prosty HUB USB i za jego pomocą do tego jednego portu podłączyć więcej urządzeń, jak modem 3G na USB, zewnętrzy dysk twardy na USB, pendriva i kamerkę internetową na USB?