router Huawei d105 z CP
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
router Huawei d105 z CP
witam. Mam net z Cyfrowego Polsatu. Chcę kupić router Huawei d105 ale nie mam modemu Huawei tylko ZTE. Czy jedno z drugim będzie działało? Na chłopski rozum wydaje mi sie, że powinno dizałać bez problemu ale chciałałabym zasięgnąć tu fachowej porady zanim wydam, nie daj Boże niepotrzebnie, 250 zł 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: router Huawei d105 z CP
Nie sądzę, by zadziałało.Polanka pisze:Chcę kupić router Huawei d105 ale nie mam modemu Huawei tylko ZTE. Czy jedno z drugim będzie działało?
-
Jeszcze jutro zadzwonię dla pewności do CP.
To jeszcze zapytam o router Edimax 6200 N. Może ten by pasował?
To jeszcze zapytam o router Edimax 6200 N. Może ten by pasował?

-
Pozwolę sobie napisać tutaj, bo bardzo podobne pytanie:
Również posiadam od niedawna router Huawei D105 z Cyfrowego Polsatu. Na lapkach trzech wszystko działa ładnie.
Jednakże na stacjonarnych kompach jest problem, ponieważ karty wifi jakie do nich posiadam to Tp-link TL-WN721N - nie działa.
Czy uda się sprawić, żeby te urządzenia ze sobą działały?
Proszę o pomoc.
Zaznaczę, że jestem laikiem zupełnym, więc wszelkie rady proszę ująć w prostym języku, a polecenia sprawdzenia czegoś dokładnie i również prosto.
Z góry dziękuję za okazaną pomoc.
Również posiadam od niedawna router Huawei D105 z Cyfrowego Polsatu. Na lapkach trzech wszystko działa ładnie.
Jednakże na stacjonarnych kompach jest problem, ponieważ karty wifi jakie do nich posiadam to Tp-link TL-WN721N - nie działa.
Czy uda się sprawić, żeby te urządzenia ze sobą działały?
Proszę o pomoc.
Zaznaczę, że jestem laikiem zupełnym, więc wszelkie rady proszę ująć w prostym języku, a polecenia sprawdzenia czegoś dokładnie i również prosto.

Z góry dziękuję za okazaną pomoc.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ja mam D105+E182E MIMO w CP i muszę powiedzieć że ten router się strasznie często zawiesza...
.
Do tej pory miałem Linksysa WRT54G podłączonego do innego netu, przy którym trafiał mnie szlag, bo praktycznie codziennie się zawieszał, a teraz ten Huawei się zawiesza co dwa dni.
Czy polecany przez Was TP-Link się nie wiesza? Czy istnieje w ogóle router, który się nie wiesza?

Do tej pory miałem Linksysa WRT54G podłączonego do innego netu, przy którym trafiał mnie szlag, bo praktycznie codziennie się zawieszał, a teraz ten Huawei się zawiesza co dwa dni.
Czy polecany przez Was TP-Link się nie wiesza? Czy istnieje w ogóle router, który się nie wiesza?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak.ygreko pisze:Czy istnieje w ogóle router, który się nie wiesza?
Nie pomagam na PW.
-
Chodzi mi o taki, co ma możliwość działania z modemem 3g na USB. Co polecasz z niewieszających się?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
AVM Fritz!Box (7240 | 7270 | 7390 | 7340 | 3370). Trzeba tylko psrawdzic od ktorej wersji softu obsluguje UMTS.ygreko pisze:Co polecasz z niewieszających się?
Nie pomagam na PW.
-
Dzięki. Top klasa. Jednakowoż cena nie uzasadnia osiągniętych korzyści. Pozostanę przy obecnym routerze, może po prostu podłączę do niego timer, aby wyłączał mu prąd w środku nocy, bo najczęściej wisi kiedy rano odpalam kompa.key pisze:AVM Fritz!Box (7240 | 7270 | 7390 | 7340 | 3370).
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mylisz sie. Ten sprzet nie bez powodu jest uzywany przez najwiekszych dostawcow internetu w niemczech. 1&1 czy KBD w 100%, telekom ponad 70% terminali koncowych to wlasnie AVM.ygreko pisze:Jednakowoż cena nie uzasadnia osiągniętych korzyści.
No i kazdy musi sobie sam odpowiedziec na pytanie, czy lepszy jest nowy Matiz czy dwu letni Polo

Nie pomagam na PW.
-
Masz ciekawy sposób dyskusjikey pisze:Mylisz sie

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Cena używanego sprzętu nawet u nas w kraju nie jest już taka wysoka.ygreko pisze:Dzięki. Top klasa. Jednakowoż cena nie uzasadnia osiągniętych korzyści.
Zważywszy na to, że wszystkie wymienione modele z tego co wiem mają już na pokładzie bramkę VoIP.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Pozwólcie ,że o coś spytam bo nie moge nigdzie znaleźć otóż to Od trzech miesięcy mam LTE 398 wraz z modemem d105 na początku probowałem bawić sie w ustawieniach i Modem d105 po podłączeniu E398 działał poprawnie na dwóch laptopach.Teraz coś sie na mieszało i po podłączeniu E398 DO MODEMU internetu nie ma wcale , myśle iż to coś w ustawieniach ponieważ próbowałem zabiezpieczyć swój D105 . I czy moglibyście mi jakoś pomoć aby po podłączeniu modemu do komputera (wraz z E398) miałbym internet w PS3 I 2 Laptopach? Dodam że jestem Laikiem i wymagam łatwego języka i krok po kroku , prosze o szybką odpowiedż
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Naucz się na początku rozróżniać modem od routera to wtedy porozmawiamy na forum.
Zacznij od www.google.pl i wpisz pojęcia router i modem GSM/UMTS/HSPA/HSPA+ lub poczytaj na forum podstawy, a później zacznij pisać.
Zacznij od www.google.pl i wpisz pojęcia router i modem GSM/UMTS/HSPA/HSPA+ lub poczytaj na forum podstawy, a później zacznij pisać.