PS Aha, jeżeli okaże się, że nie da się już tego naprawić, prosiłbym o jakieś propozycje tanich routerów (max 100 zł), które mógłbym kupić w jakimś sklepie w trójmieście.
Router mi się zepsuł po upgradzie softa
Moderator: Moderatorzy
- krzyhu
- Stały użytkownik forum
Router mi się zepsuł po upgradzie softa
Cześć, witam. A więc mam problem z routerkiem moim. Mam WIMAXA z Netii jakoś od lipca zeszłego roku i podłączyłem do niego mój stary router (już z 6 albo i nawet 7 lat ma, no, stary jest) i jakoś to śmigało. Raz lepiej, raz gorzej, czasem trzeba było resetować ale ogólnie było ok. Do chwili, kiedy nie wpadłem na pomysł, aby zupgradować softa w routerze. Ściągnąłem najnowszy firmware ze strony d-linka, wgrałem na router. Zaczęło się ładować, miałem czekać ok. minuty więc czekałem. Po ok. 5 minutach się zdenerwowałem, że dalej to się ładuje więc już zatrzymałem i odświeżyłem. I nic, już nie zadziałało. I od tamtego czasu nie mogę się z routerem połączyć.
Próbowałem resetować i różne inne cuda, nic nie działa. Macie jakiś pomysł o co chodzi?
PS Aha, jeżeli okaże się, że nie da się już tego naprawić, prosiłbym o jakieś propozycje tanich routerów (max 100 zł), które mógłbym kupić w jakimś sklepie w trójmieście.
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Router mi się zepsuł po upgradzie softa
Wgrales software nie z tej wersji jaka posiadasz.krzyhu pisze:Macie jakiś pomysł o co chodzi?
Mozna probowac ratowac, albo kupic n.p. Asus RT-N10.
Nie pomagam na PW.
- krzyhu
- Stały użytkownik forum
Właśnie zależałoby mi na tym, żeby spróbować go uratować. Ale macie jakieś pomysły jak się do tego zabrać?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
http://tinyurl.com/43etykjkrzyhu pisze:Ale macie jakieś pomysły jak się do tego zabrać?
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ustawic w kompie IP na sztywno 192.168.0.2/255.0.0.0, przepingowac cala subsiec i sprawdzic czy router odpowiada na pingi. Jesli odpowiada, proba wgrania softu, n.p. przez tftp. Jesli nie, otwierasz obudowe i ogladasz czy masz podejscie na UART.
Nie pomagam na PW.
- krzyhu
- Stały użytkownik forum
Dzięki, już naprawiłem. No gdy ja szukałem w googlach to nie mogłem nic znaleźć a tutaj pierwsze rozwiązanie było ok. Temat do zamknięcia
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>krzyhu pisze:Temat do zamknięcia