Router mi się zepsuł po upgradzie softa

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzyhu
Stały użytkownik forum

Router mi się zepsuł po upgradzie softa

Post autor: krzyhu »

Cześć, witam. A więc mam problem z routerkiem moim. Mam WIMAXA z Netii jakoś od lipca zeszłego roku i podłączyłem do niego mój stary router (już z 6 albo i nawet 7 lat ma, no, stary jest) i jakoś to śmigało. Raz lepiej, raz gorzej, czasem trzeba było resetować ale ogólnie było ok. Do chwili, kiedy nie wpadłem na pomysł, aby zupgradować softa w routerze. Ściągnąłem najnowszy firmware ze strony d-linka, wgrałem na router. Zaczęło się ładować, miałem czekać ok. minuty więc czekałem. Po ok. 5 minutach się zdenerwowałem, że dalej to się ładuje więc już zatrzymałem i odświeżyłem. I nic, już nie zadziałało. I od tamtego czasu nie mogę się z routerem połączyć. :dobani: Próbowałem resetować i różne inne cuda, nic nie działa. Macie jakiś pomysł o co chodzi?

PS Aha, jeżeli okaże się, że nie da się już tego naprawić, prosiłbym o jakieś propozycje tanich routerów (max 100 zł), które mógłbym kupić w jakimś sklepie w trójmieście.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Router mi się zepsuł po upgradzie softa

Post autor: key »

krzyhu pisze:Macie jakiś pomysł o co chodzi?
Wgrales software nie z tej wersji jaka posiadasz.

Mozna probowac ratowac, albo kupic n.p. Asus RT-N10.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
krzyhu
Stały użytkownik forum

Właśnie zależałoby mi na tym, żeby spróbować go uratować. Ale macie jakieś pomysły jak się do tego zabrać?
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

krzyhu pisze:Ale macie jakieś pomysły jak się do tego zabrać?
http://tinyurl.com/43etykj
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Ustawic w kompie IP na sztywno 192.168.0.2/255.0.0.0, przepingowac cala subsiec i sprawdzic czy router odpowiada na pingi. Jesli odpowiada, proba wgrania softu, n.p. przez tftp. Jesli nie, otwierasz obudowe i ogladasz czy masz podejscie na UART.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
krzyhu
Stały użytkownik forum

Dzięki, już naprawiłem. No gdy ja szukałem w googlach to nie mogłem nic znaleźć a tutaj pierwsze rozwiązanie było ok. Temat do zamknięcia
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

krzyhu pisze:Temat do zamknięcia
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a> :)
ODPOWIEDZ