Witam
Chciałem utworzyć sobie automatyczne łączenie z internetem Orange przez modem UMTS Qualcomm Gobi2000 w Netbooku HP Mini 210 2200ew na systemie operacyjnym Windows 7.
Nie chcę korzystać z uciążliwej aplikacji HP Connection Manager. Czy ktoś z forumowiczów zna może jakieś proste rozwiązanie ustanawiające połączenie poprzez modem UMTS w Windows 7 (wraz z autopodawaniem numeru PIN ponieważ na tej karcie SIM z Orange nie mogę wyłączyćzapytania o kod PIN) ?
Za wszelką odpowiedź serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam
M.K.
Połączenie internetowe przez modem Qualcomm Gobi2000 w Win7
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Połączenie internetowe przez modem Qualcomm Gobi2000 w Win7
Ja bym sugerował skonfigurować połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>silos pisze:Czy ktoś z forumowiczów zna może jakieś proste rozwiązanie ustanawiające połączenie poprzez modem UMTS w Windows 7
PIN mozna podać za pomocą komendy AT+CPIN w ciągu inicjalizacyjnym modemu.silos pisze:wraz z autopodawaniem numeru PIN ponieważ na tej karcie SIM z Orange nie mogę wyłączyćzapytania o kod PIN
Następnie należy we właściwościach połączenia dialup wyłączyć żądanie o wprowadzenie nazwy użytkownika oraz numeru i można wrzucić dial-up do autostartu i mieć od razu połączenie.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Połączenie internetowe przez modem Qualcomm Gobi2000 w Win7
Wysłany: Dzisiaj 17:29
Witam.
Posiadam podobny problem.
Kupiłem laptopa acer aspire 1830.
Laptopa kupiłem w selgrosie, jest to dystrybucja na rynek amerykański.
W slocie sim siedziała karta at&t.
W laptopie zamontowany jest modem:
Qualcomm
IC: 2723A-UNDP1
FC ID: J9CUNDP-1
Doczytałem, że to modem: Qualcomm GOBI2000
Do łącznia jest Acer 3G Connection Manager.
Zainstalowałem też top_netinfo.
Modem ma prawdopodobnie sim locka, lub zmodyfikowany firmware na jednego operatora.
Czy ktoś potrafi to odblokować, wgrać firmware, który będzie obsługiwał wszystkie karty sim??
Chce używać modemu
Proszę o pomoc.
Witam.
Posiadam podobny problem.
Kupiłem laptopa acer aspire 1830.
Laptopa kupiłem w selgrosie, jest to dystrybucja na rynek amerykański.
W slocie sim siedziała karta at&t.
W laptopie zamontowany jest modem:
Qualcomm
IC: 2723A-UNDP1
FC ID: J9CUNDP-1
Doczytałem, że to modem: Qualcomm GOBI2000
Do łącznia jest Acer 3G Connection Manager.
Zainstalowałem też top_netinfo.
Modem ma prawdopodobnie sim locka, lub zmodyfikowany firmware na jednego operatora.
Czy ktoś potrafi to odblokować, wgrać firmware, który będzie obsługiwał wszystkie karty sim??
Chce używać modemu
Proszę o pomoc.