Problem z internetem w play
Moderator: Moderatorzy
- sluchacz.
- Stały użytkownik forum
Problem z internetem w play
Od kilku dni mam problem z netem w playu, wszystko było ok do przed wczoraj, pomimo wysokiego zasiegu (3 kreski HSDPA) net chodzi koszmarnie... Niby przy pobieraniu jest te 125 ale strony otwiera masakrycznie wolno... dodam, ze czyscilem cookies, oraz modem mam 4,5 m od kompa przy oknie podlaczony przez przedluzke 3 m i 1,5 m... Proszę o porady

- mircal
- Użytkownik forum
Re: Problem z internetem w play
Rozumiem, że ten problem jest na tym samym przekaźniku? Bo jeśli tak to stawiał bym na winę operatora. Sam kiedyś korzystałem z Play online (na doładowania), ale moja cierpliwość została wystawiona na próbę i zrezygnowałem, bo pomimo dobrego zasięgu czasem przekaźnik znikał na jakiś czas.
- sluchacz.
- Stały użytkownik forum
Od kilku dni psuje się pogoda i pada deszcz, czy to może byc tez tego wina? Kabel przedłużający czasem sie rozłącza i wyskakuje komunikat ze nie rozpoznano sprzetu na pulpicie, może system? Co mam z tym zrobić? Pójść do salonu i z nimi porozmawiać? Boję się bo zostało mi jeszcze 13miesięcy umowy...

- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
No właśnie - kabel, może port. Sprawdź na jednym kablu czy chodzi stabilnie - nie ważne czy szybko, czy wolno, ale czy stabilnie.Kabel przedłużający czasem sie rozłącza i wyskakuje komunikat ze nie rozpoznano sprzetu na pulpicie, może system?
Pytanie - jaki to kabel, czy jakiś miękki za 3zł czy coś ekranowanego po 10-20zł?
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ewentualnie w ogóle bez kabla. Jeśli za każdym razem wykrywa modem, to znaczy, że wina leży w kablu. Generalnie moim zdaniem łączenie dwóch kabli do podłączenia modemu to nie najlepsze rozwiązanie.ra-v pisze: Sprawdź na jednym kablu czy chodzi stabilnie
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Odaj że szeregowo, a nie równolegle;-) ale to trzeba mieć inny kabel do tego. W ZTEGeneralnie moim zdaniem łączenie dwóch kabli do podłączenia modemu to nie najlepsze rozwiązanie.
Ja mam wyjechanie styki przy przednich USB, pendrive chodzi bez problemu, natomiast modem potrafi się wywalić. Przez to mam dłuższe kable i podłączam do tylnych USB.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2