Usuwanie oprogramowania PLAY z E173U-2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Usuwanie oprogramowania PLAY z E173U-2
Tym postem pragnę powitać wszystkich użytkowników Forum bez kabli.
Piszę dziś do Was, gdyż mam problem. Zakupiłem modem Huawei E173U-2. Z Allegro, ładny, nowy, biały, z logiem PLAY. I tutaj pojawia się problem. Modem posiada wgrane oprogramowanie Play Online [ coś na bazie Mobile Partnera]. Modem jest bez simlocka, więc elegancko łączy się z innymi sieciami ( testowałem przed chwileczką Orange ). Jednak nie chcę mieć tego programiku od Playa. Czy jest jakiś sposób, aby wywalić z modemu instalke Play Online i wrzucić w to miejsce zwykłego Mobile Partnera ? Jeśli tak, to w jaki sposób ?
Z góry dziękuję za wszelaką udzieloną pomoc.
Pozdrawiam
Piszę dziś do Was, gdyż mam problem. Zakupiłem modem Huawei E173U-2. Z Allegro, ładny, nowy, biały, z logiem PLAY. I tutaj pojawia się problem. Modem posiada wgrane oprogramowanie Play Online [ coś na bazie Mobile Partnera]. Modem jest bez simlocka, więc elegancko łączy się z innymi sieciami ( testowałem przed chwileczką Orange ). Jednak nie chcę mieć tego programiku od Playa. Czy jest jakiś sposób, aby wywalić z modemu instalke Play Online i wrzucić w to miejsce zwykłego Mobile Partnera ? Jeśli tak, to w jaki sposób ?
Z góry dziękuję za wszelaką udzieloną pomoc.
Pozdrawiam
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Usuwanie oprogramowania PLAY z E173U-2
Musisz poszukać tzw dashboardu z Mobile Partnerem. Znajdziesz go tu http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... =6&catid=4 Zasysasz, rozłączasz się z internetem, odpalasz pobrany program i postępujesz zgodnie z jego instrukcjami. Na koniec cieszysz się nowym softem w modemie.Krzysiek1312 pisze:Czy jest jakiś sposób, aby wywalić z modemu instalke Play Online i wrzucić w to miejsce zwykłego Mobile Partnera ?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy jest jakaś różnica między:
http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=479
a
http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=480 ?
?
Czy mimo, że jest to dla E173 to będzie także współgrało z E173U-2 ?
Pozdrawiam
http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=479
a
http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=480 ?
?
Czy mimo, że jest to dla E173 to będzie także współgrało z E173U-2 ?
Pozdrawiam
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Wygląda na to, że niczym się nie różnią te pliki.Krzysiek1312 pisze:Czy jest jakaś różnica między:
Nie jestem pewny na 100%, ale sądzę że powinno grać. Ale dobrze by było aby ktoś mnie poprawił jeśli się mylę.Krzysiek1312 pisze:Czy mimo, że jest to dla E173 to będzie także współgrało z E173U-2 ?
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
A czy przypadkiem wgrywając taki dashboard nie traci się gwarancji ? Sam miałem sobie zmienić, ale ten modem nie sprawia wrażenia super solidnego i gwarancja zawsze by się przydała, dlatego póki co instalkę Mobile partnera mam na microSD.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Z tego co wiem, to nie. Chyba, że byś wgrał całkowicie złą wersję i uwalił modem. Ale moim zdaniem wgrywając złą wersję dashboardu nie można uwalić modemu. Co najwyżej będą problemy z przełączeniem modemu w tryb modemu i wyłączeniem autoruna.adamos22 pisze:A czy przypadkiem wgrywając taki dashboard nie traci się gwarancji ?
Pozdrawiam YaHooo