Bardzo proszę was o pomoc bo już moje pomysły się skończyły.
Mam dwa identyczne urządzenia do tego dwa identyczne modemy GTM378. Firmware identyczny na obu modemach.
Na jednym mogę zainstalować modem na najnowszych sterownikach(modem w systemie widoczny jako karta sieciowa) na drugim mogę tylko działać na starych sterownikach(modem widoczny w systemie jako modem).
Co mogło się stać że są takie jaja?
GTM378
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: GTM378
Tak poinstalowales. Czasami sprzet ma "numer seryjny" i winda pamieta jakie sterowniki do jakiego sprzetu. Na szczescie podczas instalacji sterownikow jest opcja wpchniecia wlasnego softu.blackangel pisze:Co mogło się stać że są takie jaja?
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Gdy wskazuję najnowsze sterowniki to system za chiny ludowe nie widzi sprzętu.Z tego co wyczytałem może to być wina trybu RAS NDIS i wychodziłoby na to że muszę <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> sposób jak przełączyć z trybu RAS na NDIS
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jeśli mają ten sam firmware, to są w różnych trybach ustawione.blackangel pisze:.Z tego co wyczytałem może to być wina trybu RAS NDIS i wychodziłoby na to że muszę <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> sposób jak przełączyć z trybu RAS na NDIS
Za to ustawienie odpowiada komenda at_oifc, jest na forum opisane przynajmniej kilkanaście razy.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!