GTM378

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
blackangel
Początkujący użytkownik forum

GTM378

Post autor: blackangel »

Bardzo proszę was o pomoc bo już moje pomysły się skończyły.

Mam dwa identyczne urządzenia do tego dwa identyczne modemy GTM378. Firmware identyczny na obu modemach.

Na jednym mogę zainstalować modem na najnowszych sterownikach(modem w systemie widoczny jako karta sieciowa) na drugim mogę tylko działać na starych sterownikach(modem widoczny w systemie jako modem).

Co mogło się stać że są takie jaja?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: GTM378

Post autor: key »

blackangel pisze:Co mogło się stać że są takie jaja?
Tak poinstalowales. Czasami sprzet ma "numer seryjny" i winda pamieta jakie sterowniki do jakiego sprzetu. Na szczescie podczas instalacji sterownikow jest opcja wpchniecia wlasnego softu.
Nie pomagam na PW.
blackangel
Początkujący użytkownik forum

Post autor: blackangel »

Gdy wskazuję najnowsze sterowniki to system za chiny ludowe nie widzi sprzętu.Z tego co wyczytałem może to być wina trybu RAS NDIS i wychodziłoby na to że muszę <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> sposób jak przełączyć z trybu RAS na NDIS
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

blackangel pisze:.Z tego co wyczytałem może to być wina trybu RAS NDIS i wychodziłoby na to że muszę <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> sposób jak przełączyć z trybu RAS na NDIS
Jeśli mają ten sam firmware, to są w różnych trybach ustawione.
Za to ustawienie odpowiada komenda at_oifc, jest na forum opisane przynajmniej kilkanaście razy.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ