Połączenia przychodzące w Nordisk/iPlus CDMA

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Połączenia przychodzące w Nordisk/iPlus CDMA

Post autor: bdkacz »

Z tego co wyczytałem na forum, to w OFP nie chodzą połączenia przychodzące a co za tym idzie odpadają rzeczy typu monitoring. A jak to się ma w Nordisku/iPlus CDMA ?
jarek7714
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Połączenia przychodzące w Nordisk/iPlus CDMA

Post autor: jarek7714 »

Nie jest świadczona usługa zewnętrznego IP na tej usłudze przez Plusa i Nordiska, Polkomtel świadczy takową w dwóch wersjach ale na GSM-3-3,5G (statyczny-15zł mc i dynamiczny IP-5zł mc) :dobani:
jareq
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

To,że w innych technologiach oferuje to wiem. Chciałem się przesiąść z iPlusa w EDGE (reszta operatorów też tylko EDGE jak chodzi o mobilny,najbliższe nadajniki z czymś więcej w odległościach,że nawet z antenami nie ma szans) na coś w CDMA (testowałem rok temu tutaj OFP i chodziło b. ładnie), do BTSa Nordiska mam w prostej 13 km (w tym trochę przez las) i nie wiem czy to ruszy (do BTSa Orange mam tylko koło 7 km). I poza sezonem letnim chciałem to wykorzystać właśnie do monitoringu (w miejscu gdzie stale mieszkam Orange ma CDMA tylko w pozwoleniach i to od ponad roku,więc jako łącze zapasowe się nie nada). Ale jak wszędzie blokują to trochę lipa. Ja rozumiem,że chcą uniknąć P2P w nadmiarze,ale chociaż port 80 powinien być otwarty.
Ostatnio zmieniony 2011-06-15, 22:17 przez bdkacz, łącznie zmieniany 1 raz.
jarek7714
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: jarek7714 »

Nie jest dobrze pod tym względem skoro tą usługę świadczy tylko 1-en operator-Plus, ale niestety na CDMA-nie :dobani:
jareq
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

bdkacz pisze:Ja rozumiem,że chcą uniknąć P2P w nadmiarze,ale chociaż port 80 powinien być otwarty.
Blokowanie ruchu przychodzącego nie ma żadnego związku z P2P, tylko ze specyfiką łącza z limitem transferu.
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Koledzy a powiedzcie mi jeszcze taką rzecz. Wyczytałem,że można zrobić taki numer,że wpiąć do Axesstella jakiegoś kompa z teamviewerem i się z nim połączyć z zewnątrz,prawda to ? No bo to jest pewien sposób z domu łącze się z kompem za Axesstelem via teamviewer a ten komp już po LANie ma dostęp do kamerek.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Patryk pisze:Blokowanie ruchu przychodzącego nie ma żadnego związku z P2P, tylko ze specyfiką łącza z limitem transferu.
Co więcej, nigdy nie zauważyłem aby Plus przycinał P2P. Jeśli się znajdzie dobrego peer'a który może szybko wysyłać można zasysać całym łączem ;)
bdkacz pisze:No bo to jest pewien sposób z domu łącze się z kompem za Axesstelem via teamviewer a ten komp już po LANie ma dostęp do kamerek.
Z tego co wiem to powinno coś takiego pójść bez problemów.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Dzięki. To mam jeszcze chyba ostatnie już pytanie : MV410 czy MV510 ? Czytałem,że 510 ma jakieś problemy z wi-fi i w ogóle, że gorszy mimo iż nowszy ?
centrix23
Stały użytkownik forum

Post autor: centrix23 »

MV410 czy MV510?
Osobiście polecam mv410. Miałem okazję testować jednocześnie oba modemy w w dwóch różnych lokalizacjach. Zarówno poziom odbieranego sygnału w mv410 (nie przypomnę dokładnie wartości w -dBm) jak tego rozsiewanego po wifi, był znacznie lepszy w porównaniu z mv510. Tak więc nowsze nie zawsze znaczy lepsze... no chyba że trafiłem na szczególny przypadek :cfaniak:
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Dzięki,właśnie na opinię kogoś kto oba testował liczyłem :) Zamówiłem mv410 szczególnie, że jak rok temu brałem na próbę to właśnie 410 (bo tego 510 nie było w ofercie jeszcze)
ODPOWIEDZ