Cyfrowy Polsat - LTE, problem z natem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Cyfrowy Polsat - LTE, problem z natem
Witam, uczestniczę w testach internetu mobilnego LTE w Polsacie, na początku testów torrenty ściągały mi się bardzo szybko, jednak teraz są to prędkości rzędu 100-150kb/s...dodatkowo w azureusie mam żółte buźki, co oznacza, że mam problem z natem... Czy ten nagły spadek prędkości ma związek z tym natem, czy mogą to być problemy ze strony operatora? Jeżeli chodzi o ten nat, to jak to ustawić??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Cyfrowy Polsat - LTE, problem z natem
Mogą, faza testów może wiązać się z różnymi ustawieniami sieci na routerach brzegowych operatora 

jareq
-
Może i masz rację, ale teraz wpadłem na pomysł, żeby coś zassać ze strony www, no i leci ponad 2mb/s na starcie...a te torrenty, które ściągam mają naprawdę sporo seedów i peerów i jestem połączony z wieloma. Wcześniej było ok, a teraz jest niecałe 200kb/s w sumie na te pliki, które ściągam.
I o co chodzi z tym problemem z natem? Da się to jakoś "naprawić" ?
I o co chodzi z tym problemem z natem? Da się to jakoś "naprawić" ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jak WWW leci 2Mb/s to na LTE jest tak, jakby w ogóle nie działało
Przy ściąganiu dużych plików z HTTP/FTP też jest tak mało?

-
A nie próbowałem, może miałbyś jakiś dobry link do sprawdzenia? Nom, ale jak na www jest ponad 2mb, to czemu na torrencie mam taką kaszanę...teraz jeszcze wrzuciłem plik który ma baardzo dużo seedów, od razu połączyło się z 20 i i tak jest żółta buźka i ściąga się normalnie aż...50 kb/s...wcześniej takie pliki miały po 3mb/s... co jest nie tak ;/? trochę mnie to wkurza
-
- Mistrz bezprzewodowy
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Torrenty i http to rozne porty. Torrenty moga byc blokowane przez providera - w sieciach GSM/UMTS/LTE sa raczej nieporzadane.
Nie pomagam na PW.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Uściślając może nie dosłownie blokowane(taka oferta rynkowa miała by problemy się sprzedać) ale ograniczany jest transfer i ilość połączeń na tych portach, bo programy p2p na maxa zamulają siećkey pisze:Torrenty i http to rozne porty. Torrenty moga byc blokowane przez providera - w sieciach GSM/UMTS/LTE sa raczej nieporzadane.

jareq
-
No więc tak, prędkość maks 2mb/s średnio 1,7mb/s, hmm a co do tego blokowania programów p2p, to nie da rady tego jakoś "obejść"? Najbardziej mnie zastanawia, że skoro teraz przedłużyli testy i aktualizowali oprogramowanie do prędkości łącza 100mb/s z bodajże 73mb/s...i teraz na torrentach jest ponad 10razy wolniej...?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jak nie masz zewnętrznego IP to torrenty chodzą jak krew z nosa.