SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Witam. Ostatnio po przeczytaniu postu a raczej instrukcji jednego kolegi na tym forum postanowiłem podłączyć do mojego modemu adu 510L antenę zewnętrzną. Zamówiłem wszystko co potrzeba ale przy odkręcaniu środkowej śrubki wyłamałem taką małą część (nie wiem co to dokładnie jest ale zamieszczam zdjęcie) pierwsza moja myśł, modem do wyrzucenia, ale ku mojemu zaskoczeniu modem działa dobrze. Czy na dłuższą metę nie będzie miało to żadnych konsekwencji?
<font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> bedzie miało, zanies do jakiegos dobrego serwisu gsm niech ci to za pare złotych przylutuja a nie czekaj az np modem zacznie tracic zasieg...
Jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> z tego co zauwazylem to tylko nie swieci sie zielona dioda, jest tylko niebieska w trakcie polaczenia. I tyle zasieg lapie taki sam jak poprzednio, wiec nie wiem czy jest sens to serwisu sie wybierac.
Mysle ze jesli mialo by cos nie dzialac to juz by nie dzialalo. Tylko nie swieci sie zielona dioda. Po poczatkowych problemach z antena dipol a raczej z konektorem. Wszystko smiga az milo. Predkosc ponad 1.5 Mb/s wysylanie ok 0.6 Mb/s pingi ok 80ms i wszystko stabilne, antena na wysokosci ok 10m. Jestem bardzo zadowolony.