Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
Adu 510L problem
Moderator: Moderatorzy
-
pelek23
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Adu 510L problem
Witam. Ostatnio po przeczytaniu postu a raczej instrukcji jednego kolegi na tym forum postanowiłem podłączyć do mojego modemu adu 510L antenę zewnętrzną. Zamówiłem wszystko co potrzeba ale przy odkręcaniu środkowej śrubki wyłamałem taką małą część (nie wiem co to dokładnie jest ale zamieszczam zdjęcie) pierwsza moja myśł, modem do wyrzucenia, ale ku mojemu zaskoczeniu modem działa dobrze. Czy na dłuższą metę nie będzie miało to żadnych konsekwencji?
-
nitzsche
- Początkujący użytkownik forum
Re: Adu 510L problem
<font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> bedzie miało, zanies do jakiegos dobrego serwisu gsm niech ci to za pare złotych przylutuja a nie czekaj az np modem zacznie tracic zasieg...
-
pelek23
Jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> z tego co zauwazylem to tylko nie swieci sie zielona dioda, jest tylko niebieska w trakcie polaczenia. I tyle zasieg lapie taki sam jak poprzednio, wiec nie wiem czy jest sens to serwisu sie wybierac.
-
pelek23
Mysle ze jesli mialo by cos nie dzialac to juz by nie dzialalo. Tylko nie swieci sie zielona dioda. Po poczatkowych problemach z antena dipol a raczej z konektorem. Wszystko smiga az milo. Predkosc ponad 1.5 Mb/s wysylanie ok 0.6 Mb/s pingi ok 80ms i wszystko stabilne, antena na wysokosci ok 10m. Jestem bardzo zadowolony.
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
Uwaliles tranzystor sterujacy zielona dioda. Jak ci nie przeszkadza, to sprawa do olania.pelek23 pisze:z tego co zauwazylem to tylko nie swieci sie zielona dioda
Nie warto. Ale warto zastanowic sie, czy na pewno trzeba udzielac odpowiedzi na tematy o ktorych sie nic nie wie.Warto się tym zająć i zrobić to porządnie zanim coś przestanie działać.
Lucas pisze:Tylko uświadom go jakie są koszty jeśli uszkodzi modem
LOL YMMD
Nie pomagam na PW.
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
Taaaa.. Tylko ze w tym wypadku nie ma jak naprawiac (polecialy pady), a ryzyko ze rozwalisz dalej jest wieksze niz zysk z "naprawy.Lucas pisze:Jeśli coś nie działa, to ja wychodzę z założenia, że należy to naprawić.
Nie pomagam na PW.