Cześć. Za dwa tygodnie wyjeżdżam do Niemiec. Będę tam od 1,5 tygodnia do 3 (dokładnie jeszcze nie wiem). Koniecznie muszę mieć internet mobilny, ale będę z niego głównie korzystać w podróży z uwagi na częste przemieszczanie. Mam modem Huawei, dlatego myślę, że wystarczy kupić kartę pre-paid. Przekopałam się przez cały wątek, ale nadal mam kilka wątpliwości i proszę o pomoc
Która opcja będzie dla mnie najtańsza/najlepsza biorąc pod uwagę, że:
- codziennie będe się przemieszczać
- korzystać będę głównie z www, maila ale będę też przesyłać zdjęcia czy korzystać z gg lub skype (to ostatnie niekoniecznie)
Ktoś tutaj napisał, że w o2 można uruchomić bezpłatnie pierwszy miesiąc internetu, czy to aktualne i jak to działa?
W pierwszej chwili najbardziej do gustu mi przypadła oferta Vodafone, gdyż przy aktywacji jednodniowego internetu daje 24h (a nie kalendarzowy dzień) i ma możliwość aktywacji internetu na 7 dni. Ale tam są dwie taryfy jak gdyby: WebSession i CallYa i nie wiem czym one się różnią. Ta druga ma chyba nawet ofertę 1Euro/Dzień.
Z kolei oferty Lidla i Aldi są niezwykle korzystne cenowo, ale nie wiem jak z zasięgiem.
Poradźcie, co wybrać i w jaki sposób to najlepiej zamówić/kupić. Liczy się cena, ale też niezawodność.