Modem e169 oraz siec play

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mati_olcha
Początkujący użytkownik forum

Modem e169 oraz siec play

Post autor: mati_olcha »

Witam.
Posiadam modem Huawei E169(obecnie siec plus) i dzisiaj rozwiązałem umowę. Chcę przejsc do sieci play online nie podpisujac umowy (na doladowania) w mojej miejscowosci z mapki wynika ze jest zasięg UMTS 2100 hspa+(na zewnatrz) i tutaj moje pytania:
-czy posciagnieciu simlocka internet bedzie u mnie działał?
-jaka bedzie tego predkosc (download, upload)
-czy potrzebna bedzie antena do tego?

Chciałbym aby ktos podal mi poradnik jak sciagnac za darmo simlocka w domu.
Dodam ze oferowany limit danych przy podpisaniu umowy na 12mc wynosi 7gb/mc
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Modem e169 oraz siec play

Post autor: YaHooo »

mati_olcha pisze:czy posciagnieciu simlocka internet bedzie u mnie działał?
Powinien działać, o ile masz wystarczający zasięg.
mati_olcha pisze:-jaka bedzie tego predkosc (download, upload)
-czy potrzebna bedzie antena do tego?
Na to pytanie niestety nikt Ci nie odpowie. Musisz kupić starter, zdjąć simlocka i sprawdzić. Bo tu mamy za dużo czynników aby podać Ci dokładne prędkości jakie uda Ci się osiągnąć.
mati_olcha pisze:Chciałbym aby ktos podal mi poradnik jak sciagnac za darmo simlocka w domu.
Wchodzisz na stronkę http://a-zgsm.com/huawei.php wpisujesz IMEI modemu, klikasz Calculator. Dalej potrzebujesz programu E220 SIM Lock UnLock z tego posta http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=15106 Tam również masz co i jak z nim zrobić.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

mati_olcha możliwe, że nie masz simlocka. Wsadź najpierw kartę Playa i zobacz czy zaloguje się do sieci.
mati_olcha

modem zakupiłem ok. 2,5 roku temu wiec powinien miec simlocka a ku mojemu zdziwieniu wczoraj wkladam karte orange i modem zalogowal sie do sieci. Z ta predkoscia to chodzi mi mniej wiecej jak to moze mi chodzic? bo w zasiegu umts 2100 hspa+ jestem.
podajcie mi najwolniejsze i najszybsze predkosci. ( wiem ze moga sie roznic w zaleznosci od zasiegu) ale obecnie w plusie mam zasieg edge (236,8kb/s) czy play szybciej bedzie?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

mati_olcha pisze:modem zakupiłem ok. 2,5 roku temu wiec powinien miec simlocka a ku mojemu zdziwieniu wczoraj wkladam karte orange i modem zalogowal sie do sieci.
Czyli jakby nie było simlocka.
mati_olcha pisze:podajcie mi najwolniejsze i najszybsze predkosci.
W teorii:
UMTS - 384kb/s,
HSDPA - 3,6/7.2 Mb/s w zależności od stacji,
HSPA+ - 21Mb/s.
mati_olcha pisze:obecnie w plusie mam zasieg edge (236,8kb/s) czy play szybciej bedzie?
Ja bym zaryzykował stwierdzenie, że powinno być lepiej. Chociażby ze względu na mniejszy ping. No i jeśli nie masz zbytnio obciążonej sieci, to powinieneś sobie osiągać lepsze prędkości koło 1Mb/s
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
mati_olcha

dziękuję za wyjaśnienie :) o to mi chodziło.
śmieszy mnie fakt że : umowa skonczyla sie w grudniu i nikt nie dzwonil z plusa a jak rozwiazalem przedwczoraj to codziennie teraz dzwonia.. ;/
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

mati_olcha pisze:dziękuję za wyjaśnienie :) o to mi chodziło.
Nie ma za co :ok:
mati_olcha pisze:śmieszy mnie fakt że : umowa skonczyla sie w grudniu i nikt nie dzwonil z plusa a jak rozwiazalem przedwczoraj to codziennie teraz dzwonia.. ;/
Do mnie też nigdy nie zadzwonili z ofertą przedłużeniową, więc nie wiem od czego to zależy.
ODPOWIEDZ