Witam,
Od jakiegoś czasu na routerze MV400 w pewnym momencie znika ruch przychodzący. Na statystykach wartość Rx Packet utrzymuje się na tym samym poziomie w efekcie nie ma Internetu. Dopiero po restarcie MV400 jest poprawa, ale nie zawsze. Często jest tak, że Link Status jest Linked ale nie otrzymuję adresu IP i przechodzi do Stopped. I tak wiele razy.
Aby wyeliminować wadliwość samego routera pożyczyłem inny. Efekt podobny. Warunki radiowe też można wykluczyć ponieważ gdy już wszystko działa i puszczę pinga -t (aby "podtrzymywać ruch") to też nie ma żadnego problemu. Wynika z tego, że gdy jest dłuższa nieaktywność to "sieć" przestaje do mnie wysyłać pakiety.
Czy ktoś z Was ma może podobne objawy lub podejrzewa co może być przyczyną?
Pozdrawiam
[problem] MV400 ruch przychodzący
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Re: [problem] MV400 ruch przychodzący
Mi się dzieje tak że czasem transfer jest zerowy ale po około 30 sekund do minuty wszystko wraca do normy. Albo jest tez tak ze przez chwile nie można wejść na niektóre strony ale w tym samym czasie inne działają bez problemu. Nie wiem czemu tak się dzieje ale da się z tym żyć
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja jestem w stanie uwierzyć, że to jest zachowanie w pełni normalne. Bo sieci 3G wzwyż mają tak, że podczas bezczynności przechodzą z HSDPA/HSPA na UMTS i część modemów wtedy się po prostu zawiesza. Ale po jakimś czasie (powiedzmy 30s) się odwiesza i można dalej surfować.kathon pisze:Czy ktoś z Was ma może podobne objawy lub podejrzewa co może być przyczyną?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
No tak tylko to jest sieć CDMA i za bardzo nie może przejść na inną. Router MV400 od roku działał bez problemów a te "zwiechy sieci" pojawiły się nagle tak z 2 miesiące temu.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ale może przejść w tryb bezczynności. A wtedy mogą być podobne kłopoty co w 3G.kathon pisze:No tak tylko to jest sieć CDMA i za bardzo nie może przejść na inną
Pozdrawiam YaHooo