oczywiście zasieg bliźniaczą podobny do polkomtela

http://web.playmobile.pl/portal/jakkupic_444.html

EDIT
Thx BliSki
Moderator: Moderatorzy
Zrobione: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=1100#1100Gringo pisze:Mapka zasiegu Playa, niech któryś z modow podepnie do innych w dziale
Bo to jest zasięg Plusa. Tylko szkoda że Play nie pokazuje własnego zsiegu sieci UMTS przecież już postawili parę masztów, mogli by zaznaczyć na tej mapce jaki obszar pokrywają ich maszty co już postawili.Gringo pisze:oczywiście zasieg bliźniaczą podobny do polkomtela
Bo na razie nie stawiają na internet tylko na rozmowy które mają tańsze tylko tak mogą przyciągnąć większą liczbę klijentów. Na internet przyjdzie czas jak będą mieć w jakimś większym procencie własną infastruktórę której w tej chwili praktycznie nie mają, pozostaje tylko czekać, <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> internet ztanieje z czasem.lookass pisze: w ogole drogi net maja
Gdyby mieli internet 0,02 grosze za 100KB to mogliby przyciągnąć jeszcze większą liczbę klientówJojo pisze:Bo na razie nie stawiają na internet tylko na rozmowy które mają tańsze tylko tak mogą przyciągnąć większą liczbę klijentów.
Jak najbardziej możliwe, nawet Play zachęca do przejścia do ich sieci ze starym numerem, użytkownik nie musi się o nic martwić sami załatwią wszystkie formalności na końcu pozostaje tylko podpisanie jednego papierka w jednym w ich salonów firmowych a z tym już gorzej.gatto_nero pisze:Ciekawe ile kosztuje zachowanie nru i czy to wogle możliwe w prepaid.
Mogli by, ale wtedy by się wkopali w interesy Plusa któremu nie zależy na czymś takim żeby mu obciążać sieć konkurencją, ale pewnie wraz ze wzrostem infrastruktóry Play prawdopodobnie systematycznie będą spadać ceny za internet.gatto_nero pisze:Gdyby mieli internet 0,02 grosze za 100KB to mogliby przyciągnąć jeszcze większą liczbę klientów
Hmm może nadeszła ta chwila aby sprawdzić żeby się za bardzo nie zaszokowaćgatto_nero pisze:Właściwie nie mam pojęcia ile płace za rozmowy w orange go i za bardzo mi się nie chce tego sprawdzać. Może jak już sprawdzę i się zszokuje to zmienię sobie operatora - przejdę tam gdzie najtaniej.
Właściwie uznałem to za pytanie retoryczne, mając na uwadze, że każda taka operacja pociągnie za sobą wydatek rzędu 50PLN a tutaj proszę niespodzianka. Jak chce sobie przejść do play ze starym nrem telefonu prepaid to muszę z nimi umowę podpisać.Jojo pisze:Jak najbardziej możliwe, nawet Play zachęca do przejścia do ich sieci ze starym numerem, użytkownik nie musi się o nic martwić sami załatwią wszystkie formalności na końcu pozostaje tylko podpisanie jednego papierka w jednym w ich salonów firmowych a z tym już gorzej.Cena pewnie zależy od opeatora a tu http://web.playmobile.pl/portal/298_555.html jest jak to się robi w Play krok po kroku.
O kongratulejszyn - ja jade 53kilobit per sekendJojo pisze:Dopisuje mi dzisiaj humor bo ponad rocznym czekaniu w końcu mam EDGE.
Interesy plusa nijak się mają do interesów pleja. Jako, że rozmawiamy o interesach pleja nielogiczne jest wypominanie interesów plusa. Wiem, że plusowi nie byłoby na rękę gdyby ktoś dał lepszą cenę na usługę którą również świadczy plus ale to się właśnie nazywa konkurencja.Jojo pisze:Mogli by, ale wtedy by się wkopali w interesy Plusa któremu nie zależy na czymś takim żeby mu obciążać sieć konkurencją
Play jest prawie 17 x drożej, to nieźle sobie dali marginesu do zejścia. Jak dla mnie to od jutra powinni ogłosić pierwsze obniżki to może za 2 lata rozważę czy do nich przejdę.Jojo pisze:pewnie wraz ze wzrostem infrastruktóry Play prawdopodobnie systematycznie będą spadać ceny za internet.
No proszę cię... jak nie gra roli ????magmike pisze:Powierzchnia kraju nie gra roli, bo jest proporcjonalna do liczby mieszkańców. Duża powierzchnia - więcej użytkowników sieci którzy za nią płacą, pomijamy Norwegię ;-)
Gdzie mozna znaleźć info ile anten ma już Play?
Pewnie jakby plej wchdodził w tym samym czasie co idea to byłby konkurencyjny. Teraz są już inne realia.wrrr pisze:Chyba zapomniałeś, że kiedy idea weszła na rynek też przepadała kasa w pre-padzie, a niewykorzystane minuty nie przechodziły na następny miesiąc.
Przytłoczony reklamami nawet nie spostrzegłem się, że to dopiero niezdolny do niczego niemowlak. Ciekawe jakby ani 1 miliarda PLN nie wydali na reklamy a na obniżanie cen dla klientów końcowych, to czy bardziej by na tym zyskali.wrrr pisze:Play jest na rynku od AŻ 6 DNI ;P
Hej a co to są te sms i mms i te rozmowy głosowe bo nigdy nie korzystałem.wrrr pisze:Zgodzę się że smsy są w porównywanej cenie co w niektórych planach taryfowych innych sieci. Ale gdzie masz MMSy po 15 groszy i rozmowy video w tej samej cenie co połączenia głosowe?????
część wątpliwości wyjaśnił trafnie kolega gatto_nero, że realia się zmieniły i play nie startuje w dobie sieci które jeszcze nie obsługują GPRS.wrrr pisze:Chyba zapomniałeś, że kiedy idea weszła na rynek też przepadała kasa w pre-padzie, a niewykorzystane minuty nie przechodziły na następny miesiąc. Z własnego doświadczenia wiem, że jeśli minut nie wykorzystam w bieżącym okresie to potem tez ich nie wykorzysta. I co ja mam teraz zrobić z ponad 5000 niewykorzystanych minut z poprzednich okresów. {...ciach...}
No właśnie, realia się zmieniły!!! i ludzie nie oszczędzają już na telefonie jak kiedyś tylko zazwyczaj przekraczają abonament (jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę), więc w większości wypadków na następne okresy nie ma już co przechodzić. Poza tym Play kupuje minuty od Polkomtela a ten pewnie nie ma zamiaru trzymać w systemie w nieskończoność 10zł czy 30 minut Kowalskiego. Pewnie sytuacja sie zmieni jak będa posiadali własną sieć.bio5 pisze: część wątpliwości wyjaśnił trafnie kolega gatto_nero, że realia się zmieniły i play nie startuje w dobie sieci które jeszcze nie obsługują GPRS.
Wikipedia podaje że do końca 2006 :|bio5 pisze:Wg informacji operatora mają zamiar do końca roku pokryć 16% populacji, czyli to wychodzi ok 10 najwiekszych miast i to wszystko.
Nie wiem czy 1mld czy 250mln ale gdyby połączenia były 1gr/min to dzięki internetowi młodzież zaopatrzyła by się w pleja z prędkością światła - co zresztą sam bym uczynił. Tak się składa, że na ich stronie bywałem jeszcze przed oficjalnym startem - z całą pewnością nie przegapiłbym tej oferty.wrrr pisze:co do 1 mld na reklamę - z tego co się orientuję to PLAY na kampanię reklamową przeznaczył budżet w wysokości 250 mln zł. Jeśli ich reklama nie byłaby tak powszechna to mogliby mieć cenę za połączenie równą 1gr/min a i tak nie mieliby klientów, bo nikt by nie wiedział o istnieniu 4 operatora.
Hmmm, ty chyba pracujesz w P4, bo tak zaciekle bronisz tej sieci... nie wiem, może masz w tym jakiś interes.wrrr pisze:Pewnie sytuacja sie zmieni jak będa posiadali własną sieć.
Zdziwiłabym się, gdyby założyciele PLAYa nie brali pod uwagę, że inwestycja w sieć zwraca się dopiero po ok. 20 latach. Jestem przekonana, że sa na to przygotowani finansowo, w innym wypadku nie braliby się za takie przedsięwzięcie.
Pod warunkiem że korzystasz tylko z połączeń głosowych.kaja1234 pisze:Ja mysle,ze Play juz jest konkurencja dla pozostałych operatorow.Cena połączen jest jak najbardziej konkurencyjna.Przeciez np,.ekektywna minuta w abonamnecie 150 zl kosztuje 25 groszy..Proporcjonalnie jest w kazdym planie.I to do wszystkich sieci. A 49 groszy pojawia sie dopiero po wygadaniu minut w abonamencie i tych ,ktore zarobione byly dzieki gratisom.