Korzystam z play online z włączoną opcją nocny transfer który działa od 00:00 do 09:00 . Poszukuję więc menedżera który zrobi wszystko za mnie gdyż nie widzi mi się za każdym razem czekać do północy i uruchamiać pobieranie

Tak więc pierwsze co zrobiłem to wykonałem testy kilku programów:
1. Free Download Manager - który w sumie posiada same zalety poza jedną wadą nie potrafi ponowić pobierania po rozłączeniu z internetem ( wyskakuje błąd serwera ) Wynika to pewnie ze zmiany adresu IP. Problem występuje na chomikuj.pl który poleca ten program ... Posiada opcję kolejkowania pobierania
2. Internet Download Manager - po zainstalowaniu myślałem że będzie idealny... No cóż zawiodłem się. Program ponawia pobieranie po rozłączeniu bez żadnego problemu, ale niestety trzeba mu pomóc i kliknąć opcję dokończ ;( To się nie sprawdzi gdyż jak to bywa Play czasem się rozłącza, więc korzystam z autoconnect. A do tego nie jestem w stanie pilnować go przez całą noc. Gdyby tylko potrafił wznawiać pobieranie z automatu byłoby genialnie.... Posiada także opcję kolejkowania pobierania.
3. DownThemAll - Dodatek do firefoxa który jest bardzo przyjazny w obsłudze i także wznawia pobieranie bez problemu po rozłączeniu ale tutaj już robione to jest z automatu

Jest jeszcze jedna sprawa.W nocy czasem zdarzają się przerwy w zasilaniu ( wiem zdarza się to bardzo rzadko ale zawsze jest taka szansa ) tak więc Free Download Manager i Internet Download Manager radzą sobie z tym. DwonThemAll już nie, po wyłączeniu komputera rozpoczyna pobieranie od zera .
Tak więc w skrócie program musi być połączeniem dwóch najlepszych rzeczy z programów IDM i DTA .
- Automatyczne wznawianie pobierania po rozłączeniu i ponownym połączeniu z internetem
- Rozpoczynanie wznowionego pobierania w miejscu którym zostało ono przerwane ( np. zanik zasilania )
- Opcja kolejkowania pobierania
Jeżeli ktoś zna taki program bardzo proszę o informację na jego temat. Pzdr