Akcelerator pobierania

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dzumin
Początkujący użytkownik forum

Akcelerator pobierania

Post autor: dzumin »

Witam
Korzystam z play online z włączoną opcją nocny transfer który działa od 00:00 do 09:00 . Poszukuję więc menedżera który zrobi wszystko za mnie gdyż nie widzi mi się za każdym razem czekać do północy i uruchamiać pobieranie ;)

Tak więc pierwsze co zrobiłem to wykonałem testy kilku programów:

1. Free Download Manager - który w sumie posiada same zalety poza jedną wadą nie potrafi ponowić pobierania po rozłączeniu z internetem ( wyskakuje błąd serwera ) Wynika to pewnie ze zmiany adresu IP. Problem występuje na chomikuj.pl który poleca ten program ... Posiada opcję kolejkowania pobierania

2. Internet Download Manager - po zainstalowaniu myślałem że będzie idealny... No cóż zawiodłem się. Program ponawia pobieranie po rozłączeniu bez żadnego problemu, ale niestety trzeba mu pomóc i kliknąć opcję dokończ ;( To się nie sprawdzi gdyż jak to bywa Play czasem się rozłącza, więc korzystam z autoconnect. A do tego nie jestem w stanie pilnować go przez całą noc. Gdyby tylko potrafił wznawiać pobieranie z automatu byłoby genialnie.... Posiada także opcję kolejkowania pobierania.

3. DownThemAll - Dodatek do firefoxa który jest bardzo przyjazny w obsłudze i także wznawia pobieranie bez problemu po rozłączeniu ale tutaj już robione to jest z automatu :) Ale niestety nie posiada opcji kolejkowania pobierania. Czyli trzeba czekać do 00.00 żeby uruchomić pobieranie samemu.

Jest jeszcze jedna sprawa.W nocy czasem zdarzają się przerwy w zasilaniu ( wiem zdarza się to bardzo rzadko ale zawsze jest taka szansa ) tak więc Free Download Manager i Internet Download Manager radzą sobie z tym. DwonThemAll już nie, po wyłączeniu komputera rozpoczyna pobieranie od zera .

Tak więc w skrócie program musi być połączeniem dwóch najlepszych rzeczy z programów IDM i DTA .

- Automatyczne wznawianie pobierania po rozłączeniu i ponownym połączeniu z internetem
- Rozpoczynanie wznowionego pobierania w miejscu którym zostało ono przerwane ( np. zanik zasilania )
- Opcja kolejkowania pobierania

Jeżeli ktoś zna taki program bardzo proszę o informację na jego temat. Pzdr
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Re: Akcelerator pobierania

Post autor: ra-v »

JDownloader
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
STALKER52
Stały użytkownik forum

Re: Akcelerator pobierania

Post autor: STALKER52 »

Tak jak wyżej, automatycznie kolejkuje i ściąga pokolei pliki, o ile w nocy net ci się nie rozłączy czy ISP nie wymusi zmiany IP. Polecam ci e-fakture, po tym możesz 6 razy w ciągu umowy zwiększyć swój limit, o 500MB, przy czym po limice nie ma się co bać.
ODPOWIEDZ