10-go lipca kończy mi się umowa OFP w tym było na próbę.Złożyłamwniosek o nie przedłużanie umowy, mogę go do niedzieli jeszcze wycofać. Mam kartę SIM/RUIM. Chciałabym teraz móc odbierać i CDMA, i 3G i skoro nie ma takiej dualnej opcji u innych operatorów - przejść na Orange Free.
Zawahałam się, co zrobić: migrować na starej karcie (możność wyłączania PIN-u!), brać nowe Orange Free z nową kartą w e-sklepie z modemem ( dla umowy na 16 mies. nie ma modemów USB za 1zł ), wycofać rezygnację poczekać na lepszą ofertę modemów w e-sklepie a może brać nowe Orange Free w e-sklepie bez modemu i kupić modem 3G samej.
W salonie Orange powiedzieli że migrację na tej samej karcie można zrobić tylko w salonie i tylko przed zakończeniem tej umowy terminowej, z bezterminowej potem już nie. Konsultanci w *500 mówią z kolei że w ogóle nie ma migracji z OFP na OF, a j tu widziałam na forum że ludzie migrowali i robili to przez Orange Online. U mnie się Online nie da bo:
>>Nawiązując do poniższej korespondencji informuję, że dla numeru CDM049918, który jest w ofercie Orange Freedom Pro na próbę nie jest dostepny serwis Orange On-line.
Numer XXXXXXX jest numerem na kartę i nie jest na tym samym koncie abonenckim, co numer CDM049918. Bardzo mi przykro ale nie mamy informacji kiedy i czy <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> [serwis ten będzie dostępny w ofercie "na próbę"<<
Mam już po tych kontaktach z Orange kompletny mętlik w głowie, doradźcie mi proszę co wybrać.
z góry dziękuję
( widzę poprawiony przez moderatora błąd w pisowni ale to nie mój, wkleiłam żywcem z zachowaną pisownią odpowiedź konsultanta Orange