Problem z iplusem.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z iplusem.
Witam was! Mam problem. Otóż wczoraj coś się stało z moim internetem. Gdy klikam "Połącz" to po jakimś czasie pisze "Nie udało się połączyć z internetem". Nie wiem co jest przyczyną ale wczoraj dałam "odpocząć" mojemu komputerowi (i przy okazji modemowi) no i dzisiaj po drugiej próbie łączenia - odpalił. Chciałabym móc wchodzić na internet o każdej porze a nie czekać. Dodam, że mam modem Huawei e 156 g.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Problem z iplusem.
Claudya, zastosuj sobie program do łączenia <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> zamiast iPlusowej aplikacji.
-
Próbowałam już wcześniej ale nie dało się zaznaczyć: "Komunikacja AT i PIN".
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Bo trzeba wybrać odpowiedni port.Claudya pisze:ale nie dało się zaznaczyć: "Komunikacja AT i PIN".
-
Jaki? Bo jestem zielona.Jaco pisze:Bo trzeba wybrać odpowiedni port.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Spojrz w menadzera urzadzen, jakie masz porty seryjne.Claudya pisze:Jaki?
Nie pomagam na PW.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jednak czasem tak się dzieje. Po prostu jakiś problem z siecią też może uniemożliwić Ci połączenie się z internetem.Claudya pisze:Chciałabym móc wchodzić na internet o każdej porze a nie czekać.
Co nie zmienia faktu, że możesz spróbować zmienić menadżer jak Ci koledzy radzą. Ewentualnie powinnaś mieć w połączeniach sieciowych połączenie dial-up o nazwie iPlus (albo podobnej, już nie pamiętam) i też za jego pomocą możesz próbować się łączyć. U mnie bardzo często jak iPlus Menadżer nie chciał łączyć to pomagało i łączyło z internetem.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)