Internet Radiowy

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
blantek212
Początkujący użytkownik forum

Internet Radiowy

Post autor: blantek212 »

Witam, obecnie posiada,m internet radiowy, chciałem rozdzielić go na 2 komputery stacjonarne za pomocą skrętki, oraz jeden laptop przez wifi, do tego celu zamierzam kupić 2 urządzenia
pierwsze które będzie odbierało sygnał to TP-LINK TL-WR543G, drugie które miało by rozsyłać sygnał to TP-LINK TL-WR941ND, chciałbym aby sygnał docierał do każdego miejsca w domu.
Czy takie zestawienie zadziała? może inne propozycje?
I jeszcze jedno pytanie, jeśli podłącze skrętka 2 pc'ty i lapka przez wifi to tego routera 941, to czy możliwe jest takie skonfigurowanie abym np na laptopie mógł przeglądać dyski na PC?
Z góry dziękuje za pomoc.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Internet Radiowy

Post autor: Jo_gurt »

Rozumiem masz antenkę zewnętrzną wkręconą do karty sieciowej?

Zamiast WR534G może być zwykły AP, nawet lepiej.
I jeszcze jedno pytanie, jeśli podłącze skrętka 2 pc'ty i lapka przez wifi to tego routera 941, to czy możliwe jest takie skonfigurowanie abym np na laptopie mógł przeglądać dyski na PC?
Tak.
blantek212
Początkujący użytkownik forum

Re: Internet Radiowy

Post autor: blantek212 »

Tak mam antenę zewnętrzną wkręcaną z karty sieciowej w PC'cie.

A czy możesz podać mi jakiś przykład zwykłego AP, niestety ja się nie orientuje za bardzo w tym, myślałem że ten WR534G to jest zwykły i najtańszy AP.
ODPOWIEDZ