Witam, obecnie posiada,m internet radiowy, chciałem rozdzielić go na 2 komputery stacjonarne za pomocą skrętki, oraz jeden laptop przez wifi, do tego celu zamierzam kupić 2 urządzenia
pierwsze które będzie odbierało sygnał to TP-LINK TL-WR543G, drugie które miało by rozsyłać sygnał to TP-LINK TL-WR941ND, chciałbym aby sygnał docierał do każdego miejsca w domu.
Czy takie zestawienie zadziała? może inne propozycje?
I jeszcze jedno pytanie, jeśli podłącze skrętka 2 pc'ty i lapka przez wifi to tego routera 941, to czy możliwe jest takie skonfigurowanie abym np na laptopie mógł przeglądać dyski na PC?
Z góry dziękuje za pomoc.
Internet Radiowy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet Radiowy
Rozumiem masz antenkę zewnętrzną wkręconą do karty sieciowej?
Zamiast WR534G może być zwykły AP, nawet lepiej.
Zamiast WR534G może być zwykły AP, nawet lepiej.
Tak.I jeszcze jedno pytanie, jeśli podłącze skrętka 2 pc'ty i lapka przez wifi to tego routera 941, to czy możliwe jest takie skonfigurowanie abym np na laptopie mógł przeglądać dyski na PC?
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Internet Radiowy
Tak mam antenę zewnętrzną wkręcaną z karty sieciowej w PC'cie.
A czy możesz podać mi jakiś przykład zwykłego AP, niestety ja się nie orientuje za bardzo w tym, myślałem że ten WR534G to jest zwykły i najtańszy AP.
A czy możesz podać mi jakiś przykład zwykłego AP, niestety ja się nie orientuje za bardzo w tym, myślałem że ten WR534G to jest zwykły i najtańszy AP.