Cyfrowy Polsat

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xero
Stały użytkownik forum

Cyfrowy Polsat

Post autor: Xero »

Witam mam internet to jest żenada żałuje że brałem ten internet płace 50 zł za niby 21 mb/s a osiąga 6 mb/s do tego mam ten limit 3 GB w dzien i noc 9 GB .
Jak może równe 3.8 GB na same strony wykorzystać ? Te 3.8 GB wykorzystałem w 20 dni niby jak że strony przeglądałem ? + metin2 który mało ciągnie ;) około 10 MB na 5 godzin grania.
Dowód http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=29838
Ostatnio zmieniony 2011-07-22, 14:51 przez Xero, łącznie zmieniany 1 raz.
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Re: Cyfrowy Polsat

Post autor: Maciek764 »

Cyfrowy Polsat ma najdroższą ofertę internetu w kraju chyba ;) I jako jedyny operator UMTS nakłada limity na transfer danych w nocy.
Awatar użytkownika
Xero
Stały użytkownik forum

Maciek764 pisze:Cyfrowy Polsat ma najdroższą ofertę internetu w kraju chyba ;) I jako jedyny operator UMTS nakłada limity na transfer danych w nocy.
No ale ten limit mały :(
Ostatnio zmieniony 2011-07-22, 14:52 przez Xero, łącznie zmieniany 1 raz.
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

Xero pisze:Na same strony mi zjadło 4 GB w 20 dni porazka kradną limit nie polecam
Ja na przeglądaniu stron miesięcznie zużywam 4-8 GB, bez YT.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Xero pisze:Jak może równe 3.8 GB na same strony wykorzystać ?
Proponuję wchodzić na strony typu n-k, facebook i inne dziadostwa. Poprzeglądaj nowo dodane słitaśne fotki znajomych, to się zdziwisz jak szybko Ci limit powie papa :]

Tak więc to wszystko zależy od tego jakie strony odwiedzasz.
Xero pisze:Ostatnio miałem 500 MB jeszcze patrzyłem wczoraj i pobrałem 300 MB a patrze a tu nie ma nic gdzie 200 MB ?
A nic nie wysyłałeś? Jak zasysałeś? Torrent? Czy jeszcze coś innego, bo nie wiem czy wiesz, ale również wysyłane dane się liczą do limitu. Może masz jakiegoś wirusa co Ci wysyła dane.

Z resztą jak ma się internet z limitami to się instaluje coś z tego spisu <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047" target="_blank">»NetMetery«</a> i wtedy można się żalić. A tak polegasz tylko na bilingach opa. Pokaż swój dowód, że nie pociągnąłeś tyle.

PS. nie bronię tu żadnego opa, ale bardzo często na forum pojawiają się takie posty, a ludzie nie mają żadnego oprogramowania do kontroli limitu, a potem płaczą, że nagle cały limit się wyczerpał ;)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Xero
Stały użytkownik forum

To co mam zrobić żeby 3.8 GB starczyło na miesiąc ?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Zainstalować jakiś program ze spisu jak Ci podałem. No i kontrolować ile Ci trzeba na dzień. Jak zobaczysz, że za mocno się zbliżasz do końca limitu ograniczasz ciężkie flashowe strony oraz strony z dużą ilością zdjęć.

Ogólnie dobrym pomysłem jest wyłączenie flasha w ustawieniach przeglądarki internetowej.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Xero
Stały użytkownik forum

Będe miał 5 GB w dzień to wystarczy na miesiąc ? Bo abonament będzie zwiekszony
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Xero pisze:Będe miał 5 GB w dzień to wystarczy na miesiąc ?
Jeśli będziesz rozsądnie przeglądał internet, to wystarczy.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Xero pisze:Będe miał 5 GB w dzień to wystarczy na miesiąc ?
To już Ty sam powinieneś wiedzieć. Ja nie wiem jak Ty korzystasz z internetu, co oglądasz, ile zasysasz itp. Masz teraz dostęp do internetu. Zainstaluj sobie coś z tego <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047" target="_blank">»NetMetery«</a> pokorzystaj przez 1 dzień normalnie. Sprawdź ile MB wykorzystujesz, pomnóż przez 30 i będziesz wiedział ile mniej więcej Ci trzeba na miesiąc.
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

YaHooo pisze:Sprawdź ile MB wykorzystujesz, pomnóż przez 30 i będziesz wiedział ile mniej więcej Ci trzeba na miesiąc.
I dodaj do tego 10% zapasu.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

ryba825 pisze:I dodaj do tego 10% zapasu.
Słuszna uwaga :ok:
ODPOWIEDZ