Orange free włączenie profilu cdma

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
marcinek062
Użytkownik forum

Orange free włączenie profilu cdma

Post autor: marcinek062 »

Witam. Dzisiaj kurier przywiózł mi nową umowę i kartę sim/R-UIM w normalnym modemie 3g dział a w axesstelu kartę widzi ale nie mam profilu cdma. Gdzie muszę zadzwonić aby odblokowali mi w całości kartę czyli żeby przysłali mi profil cdma. Na stronce orange po zarejestrowaniu karty w usługach nigdzie nie widziałem żeby włączyć profil cdma. Proszę o pomoc ponieważ tylko u mnie jest cdma a tak to tylko gprs.
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Re: Orange free włączenie profilu cdma

Post autor: ryba825 »

marcinek062, jaka to taryfa? Jeśli w tej taryfie na pewno działa CDMA, to zadzwoń pod *800 i poproś o aktywację profilu CDMA.
marcinek062
Użytkownik forum

Orange free 79, w umowie mam jako opcje dodatkowe napisane rabat 10%, karta dualna CDMA, dodatkowy limit 1 gb, a pod *800 ciężko się dodzwonić mają do mnie od dzwonić.
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

marcinek062, skoro dziś karta przywieziona przez kuriera, to jutro-piątek CDMA powinno być już aktywne.
marcinek062
Użytkownik forum

Zadzwonił do mnie konsultant, włączył profil CDMA i po 15 min. już działało:) Temat do zamknięcia.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Jednak na naszym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
HariMata
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: HariMata »

Dziś kurier przywiózł mi kartę Orange Free. Aktywowałem ją sam poprzez stronę Orange. Najpierw wypróbowałem w telefonie. Po kilku minutach zaczęła działać. Sprawdzałem włączając Operę. Orange przysłał mi jakieś powitalne SMS-y. Następnie przełożyłem kartę do Axestsela Wszystko OK. CDMA działa od początku bez najmniejszych problemów, pomimo różnych błędnych informacji od konsultantów nagabujących mnie, gdy kończyła mi się poprzednia umowa. W ustawieniach modemu nic nie potrzeba było zmieniać.Gdyby jeszcze ktoś wymyślił, jak pozbyć się przymusu wpisywania PIN po każdym włączeniu modemu. W sumie jestem zadowolony, tym bardziej, że wczoraj włączył mi się lejek i denerwujące było nawet oglądanie stron. Mam nadzieję, że szczęśliwe godziny też już działają. Wypróbuję dziś w nocy. Oczywiście wyłączając i włączając modem najpierw, bo ponoć tak trzeba zrobić, aby zaskoczyło. Wszystko poszło lepiej niż się spodziewałem.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

HariMata pisze:Gdyby jeszcze ktoś wymyślił, jak pozbyć się przymusu wpisywania PIN po każdym włączeniu modemu
Musisz iść do salonu Orange i napisać podanie o zdjęcie żądania PIN'u na karcie SIM.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Prawdopodobnie karty dualne są pozbawione możliwości wyłączenia PIN-u, ja dostałem taką odpowiedź z BOK, po miesiącu oczekiwania na jego zdjęcie.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

ryba825 pisze:Prawdopodobnie karty dualne są pozbawione możliwości wyłączenia PIN-u,
Czyli kicha.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Też mam dualną i dostałem pisemną odpowiedź że się nie da.
Nie pomagam na PW!
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Ja dostałem jeszcze odpowiedź:
Witam,

Dziękuję za zgłoszenie.

Uprzejmie informuję, że zdjęcie kodu PIN jest możliwe tylko z karty STK.
Jeżeli Klient posiada kartę USIM (SIM Dualny) przed zdjęciem kodu PIN konieczna jest wymiana karty na STK.
Ponadto informuję, że nr XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX przypisany jest do karty typu SIM Dualny.
W związku z powyższym konieczna jest wymiana w/w karty.

Mam nadzieję, że powyższe wyjaśnienia i informacje okażą się pomocne.
W razie pytań proszę o ponowne przysłanie zlecenia lub kontakt z BOK pod numerem *600.

z poważaniem
XXX XXXXXX
Doradca ds. obsługi klienta Biznesowego
ODPOWIEDZ