Bardzo ładnie nam tu udowadniasz od rana że operator działa zgodnie z regulaminem, czyli nie można mu nic zarzucić, a to my użytkownicy chcemy go okradać. Bo przecież twierdzisz że nie chcemy płacić za usługę, którą wykonał operator. Tylko problem polega na tym że ja tej usługi nie chciałem, nie zamawiałem, nie potrzebowałem. Mam wrażenie że nas tu wszystkich podpuszczasz, zachęcasz do dyskusji. Moje osobiste pytanie, proszę o szczerą odpowiedź. Nawiązywałeś w tym temacie do uczciwości, więc pomijając kwestie zgody z regulaminem czy ogólnie prawem, uważasz takie praktyki operatora za zupełnie uczciwe, czy masz jednak jakieś wątpliwości?key pisze:Wracajac do tematu:
Skoro OP (i czesc uzytkownikow forum) uwaza ze "jak Kali ukradnie krowe to dobrze, a jak Kalemu ukradna krowe to zle", to najprostszym sposobem na odebranie "nieslusznie" naliczonej oplaty jest kupienie nastepnych prepaidow i zrobienie na nich debetu na 50 PLN. Albo w ramach zemsty na 5000PLN.
Blueconnect Na Kartę i ujemny stan konta - 94 pln!
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: Blueconnect Na Kartę i ujemny stan konta - 94 pln!
Ostatnio zmieniony 2011-07-19, 19:02 przez chmiel2k, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A kto klientowi kazal wplacac ta kase? Operator pozwolil uzytkownikowi na korzystanie z sieci majac swiadomosc, ze najprawdopodobniej nie dostanie pieniedzy za wyswiadczona usluge.Chris-Kr pisze:Operator, z wpłaconych przez klienta środków, bez żadnego upoważnienia, sam pobrał sobie 50 zł z tytułu usług, których klient wcale nie zamawiał!
W tym wypadku tak. Klient mial mozliwosc sprawdzenia stanu konta przed wplaceniem kasy. Kluczowe jest, ze zrobil to dobrowolnie. W podstawowce ucza co znaczy kreska przed cyfra na wyciagu z konta.Chris-Kr pisze:Czy uważasz, że to jest normalne i uczciwe?
W ktorym momencie? Jakos nie widze, zeby operator wykonal jakiekolwiek kroki w celu odzyskania oplaty za usluge ktora wyswiadczyl. Mowie non stop to samo, ale OP wplacil kase dobrowolnie, znajac stan konta. Nie wplacenie tych 50 PLN nie wiazalo by sie dla niego z zadnymi konsekwencjami.Chris-Kr pisze:Jak widać, to hasło tutaj przyświeca operatorowi, a nie klientowi!
W kazdym razie dla mnie EOD - jesli ktos sie czuje pokrzywdzony, rozwiazanie ma w dwa posty wyzej.
Uwazam za uczciwe. Nie uczciwe bylo by, gdyby pozwolil zrobic 1000 PLN debetu i wyslal komornika. Tutaj operator umozliwia dalsze korzystanie z uslugi ryzykujac ze uzytkownik nie zaplaci za nia - trafil na frajera - mial szczescie.chmiel2k pisze:Nawia;zywa?es' w tym temacie do uczciwos'ci, wie;c pomijaja;c kwestie zgody z regulaminem czy ogólnie prawem, uwaz.asz takie praktyki operatora zupe?nie uczciwe, czy masz jednak jakies' wa;tpliwos'ci?
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Zadziwia mnie Twoje pojęcie uczciwości. Podsumowując twoje ostatnie zdanie, uważasz za uczciwe podejście "trafię na frajera, będę miał szczęście".key pisze:Uwazam za uczciwe. Nie uczciwe bylo by, gdyby pozwolil zrobic 1000 PLN debetu i wyslal komornika. Tutaj operator umozliwia dalsze korzystanie z uslugi ryzykujac ze uzytkownik nie zaplaci za nia - trafil na frajera - mial szczescie.chmiel2k pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Nie odbieram Ci absolutnie prawa do takiego myślenia.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-07-19, 23:05 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-07-19, 22:04 przez chmiel2k, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Miales mozliwosc sprawdzenia stanu konta przed wplata kasy? Zrobiles to?chmiel2k pisze:Zadziwia mnie Twoje pojęcie uczciwości.
Nie pomagam na PW.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
A komornik mógłby użytkownika w pupe pocałować i jeszcze za tą przyjemność podziękować, bo regulamin nie przewiduje takiej możliwości.key pisze:Nie uczciwe bylo by, gdyby pozwolil zrobic 1000 PLN debetu i wyslal komornika.
Kompletnie przekręcasz to co się dzieje w erze, mają wielkiego laga w systemie bilingowym, jeśli zakończy się połączenie z 0 na koncie to już nic więcej nie da się zrobić.key pisze: Tutaj operator umozliwia dalsze korzystanie z uslugi ryzykujac ze uzytkownik nie zaplaci za nia - trafil na frajera - mial szczescie.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ale to chyba nie jest problem uzytkownika? Jesli uzytkownik przekroczy limit, to sciagaja w jakis sposob nalezna im kase?krystianb pisze:mają wielkiego laga w systemie bilingowym
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Zawsze tracisz, albo ściągają Ci z doładowania (jak mi), albo kupując nowego sima, za niego też musisz zapłacić.key pisze:Ale to chyba nie jest problem uzytkownika? Jesli uzytkownik przekroczy limit, to sciagaja w jakis sposob nalezna im kase?krystianb pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-07-19, 23:14 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-07-19, 22:14 przez chmiel2k, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... arter_ipadchmiel2k pisze:albo kupując nowego sima, za niego też musisz zapłacić.
Starter za 50 PLN wychodzi dokladnie tak samo jak doladowanie starego sima na 50 PLN. I masz mozliwosc zrobienia nastepnego debetu

Nie pomagam na PW.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jest to problem użytkownika z racji sposobu taryfikacji. Jeśli kupujemy doładowanie to dostajemy 50zł na konto i dodatkowo bonusowe 1800MB czy ponad 10 razy więcej niż można przetransferować za 50zł.key pisze:Ale to chyba nie jest problem uzytkownika?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jak wchodzisz do knajpy i dostajesz po obiedzie bonusowa setke, to oczekujesz ze dostaniesz ja tez jesli nie zjesz obiadu? Albo jesli kupujac auto dostajesz gratisowy zestaw opon, to czy oczekujesz, ze dostaniesz te opony bez kupna auta.krystianb pisze:Jeśli kupujemy doładowanie to dostajemy 50zł na konto i dodatkowo bonusowe 1800MB
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Problem pojawi się, kiedy za te gratisowe opony wystawią rachunek podczas wymiany oleju. To już raczej nie będzie normalne, prawda?key pisze:Jak wchodzisz do knajpy i dostajesz po obiedzie bonusowa setke, to oczekujesz ze dostaniesz ja tez jesli nie zjesz obiadu? Albo jesli kupujac auto dostajesz gratisowy zestaw opon, to czy oczekujesz, ze dostaniesz te opony bez kupna auta.
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Tak, ponieważ nie przerywa działania usługi w odpowiednim momencie czyli zataja przed klientem osiągnięcie 0 zł na koncie.key pisze:Zmusza klienta do kozystania z jego uslugi?
A jednak w regulaminie konkretnych usług czy pakietów które klient sobie wykupuje nie pisze że klient ma sprawować szczególny nadzór na systemem rozliczeniowym ponieważ jest on wadliwy.key pisze:O ile jestem dobrze poinformowany klient w kazdym momencie ma mozliwosc sprawdzenia stanu konta.
Tak, w momencie zablokowania - a powinno być w momencie osiągnięcia 0 zł na koncie karty przedpłaconej.key pisze:w momencie zablokowania konta dostaje ponadto informacje ze konto zostalo przeciagniete.
Operator chytrze przemilczał samą ewentualność osiągnięcia ujemnego salda na koncie karty przedpłaconej.key pisze:Gdzie OP napisal, ze musi splacic pozostle 40pare zlotych?
A ja widzę ordynarne oszustwo bo opłacalność transferu z bonusem jest diametralnie inna od tej bez bonusa.key pisze:Stawki za uslugi sa zawsze jednakowe, natomiast po doladowaniu dostajesz prezent w postaci transferu. Nie widze oszustwa.
Ściągają w sposób "naturalny". Część osób będzie poczuwała się do wyrównania ujemnego salda - co stawia operatora w sytuacji żebraka-naciągacza. Potem takie osoby mogą przynajmniej mówić wszem i wobec że są uczciwsze od operatora żebrako-naciągaczo-oszusta.key pisze:Jesli uzytkownik przekroczy limit, to sciagaja w jakis sposob nalezna im kase?
-
- Użytkownik forum
No więc w przypadku iPada nie dostajesz informacji ani w momencie osiągnięcia 0 na koncie, ani w chwili zablokowania usług. W ogóle nie dostajesz żadnych informacji od operatora bo moduł 3g w iPadzie nie obsługuje sms, a chyba nie są to informacje sieciowe.KrissTofferr pisze:Tak, w momencie zablokowania - a powinno być w momencie osiągnięcia 0 zł na koncie karty przedpłaconej.key pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-07-19, 23:16 ]
Ostatnio zmieniony 2011-07-19, 22:16 przez chmiel2k, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Istotą taryfy pre-paid jest pełna kontrola kosztów, a to co się dzieje od samego początku istnienia TakTaka i jego mutacji jest tego zaprzeczeniem.
Inny operatorzy już dawno poradzili sobie ze swoimi systemami prepaid.
No ale cóż...w końcu to Era, więc czego tu wymagać, polityka PTC od lat to trzymanie kasy (obecnie to kilka miliardów złotych) na kontach i ciągłe klepanie tego zardzewiałego i dymiącego Golfa II (sieć 2G, platforma billingowa, i nie tylko), a jeśli już czasami kupi się nowego (RBS6000), to od razu jego serwis oddaje się w ręce pana Kazia znającego tylko PF126p.
Dziwię się, że jeszcze ktoś korzysta z tej sieci...
[ Dodano: 2011-07-20, 11:11 ]
Inny operatorzy już dawno poradzili sobie ze swoimi systemami prepaid.
No ale cóż...w końcu to Era, więc czego tu wymagać, polityka PTC od lat to trzymanie kasy (obecnie to kilka miliardów złotych) na kontach i ciągłe klepanie tego zardzewiałego i dymiącego Golfa II (sieć 2G, platforma billingowa, i nie tylko), a jeśli już czasami kupi się nowego (RBS6000), to od razu jego serwis oddaje się w ręce pana Kazia znającego tylko PF126p.
Dziwię się, że jeszcze ktoś korzysta z tej sieci...
[ Dodano: 2011-07-20, 11:11 ]
Kiepskie porównanie - pomyłka pani z Biedronki to realna strata dla niej i dla jej firmy, a kilkadziesiąt megabajtów ruchu internetowego opa nie kosztuje praktycznie nic, trzeba mieć tego świadomość.key pisze: Tak samo jak oddaje kase, gdy pani w biedronce wyda mi z stowy, mimo ze dalem jej tylko dyche.
-
- Początkujący użytkownik forum
Rozumiem, że mogę kupować raz na czas nowy starter, przekraczać dwukrotnie jego wartość, wywalać i tak w kółko?
Coś mi się wydaje, że Era wypuściła sobie zonka
Mam Playa, w którym nie chcą mi dać ani gorsza lub minuty poza limitami, a fe!
Chyba przejdę WIELOKROTNIE do TT
Coś mi się wydaje, że Era wypuściła sobie zonka

Mam Playa, w którym nie chcą mi dać ani gorsza lub minuty poza limitami, a fe!
Chyba przejdę WIELOKROTNIE do TT

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Tego rodzaju machinacje (świadome) to nic innego jak zwykła kradzież.milak pisze:Chyba przejdę WIELOKROTNIE do TT
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Właśnie przeczytałem ten wątek, i własnym oczom nie wierzę - jak można bronić operatora, który - świadomie lub nie - naraża użytkownika na straty finansowe, łamiąc tym samym ustalony przez siebie regulamin ?
Zasada działania taryfy Pre-paid jest prosta jak cep, wszędzie na świecie najpierw się płaci, a później korzysta, nie ma tu wyjątków, czy miejsca na "dziury w systemie".
Jako użytkownik w takiej sytuacji na pewno walczył bym o swoje do końca.
Nazywanie "złodziejem" użytkownika, który przez nienależyte wykonanie usługi poniósł stratę finansową, jest wręcz absurdalne. Prawo obowiązuje obie strony i operator nie może dowolnie dysponować środkami zgromadzonymi na koncie użytkownika, jeśli ten nie wyraził na to jednoznacznej zgody, a w tym wypadku tego nie zrobił.
Po to wybiera się taryfy "na kartę" aby m.in. nie zastanawiać się czy jakaś aplikacja nie zrobi sobie większej aktualizacji itp.
Zasada działania taryfy Pre-paid jest prosta jak cep, wszędzie na świecie najpierw się płaci, a później korzysta, nie ma tu wyjątków, czy miejsca na "dziury w systemie".
Jako użytkownik w takiej sytuacji na pewno walczył bym o swoje do końca.
Nazywanie "złodziejem" użytkownika, który przez nienależyte wykonanie usługi poniósł stratę finansową, jest wręcz absurdalne. Prawo obowiązuje obie strony i operator nie może dowolnie dysponować środkami zgromadzonymi na koncie użytkownika, jeśli ten nie wyraził na to jednoznacznej zgody, a w tym wypadku tego nie zrobił.
Po to wybiera się taryfy "na kartę" aby m.in. nie zastanawiać się czy jakaś aplikacja nie zrobi sobie większej aktualizacji itp.