Witam, kupiłem ostatnio 6 sztuk takich Kozumi. 3 pracują jako AP, 3 jako Client (3 osobne linki).
KAŻDY pracujący w trybie AP się wiesza :-(
Trzy na trzy po losowym czasie (czasem kilka razy dziennie) wieszają się. Świecą się diody, ale nie ma reakcji i zrywa połączenie.
Zasięg rewelacyjny.
Próbowałem już także wiele konfiguracji...
Natomiast żaden klient się nie zawiesza - to jest dziwne.
Firmware najnowszy.
Problem z Kozumi KOZUMI AIR FORCE ONE 2
Moderator: Moderatorzy
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z Kozumi KOZUMI AIR FORCE ONE 2
Ja-Bo, jak są zasilane?
Standardowo, zasilacz 12V.
Prąd płynie kablem sieciowym.
Wszystko z zestawu.
Opis urządzenia:
http://www.kozumi-usa.com/polish/produc ... FO2v3.html
Prąd płynie kablem sieciowym.
Wszystko z zestawu.
Opis urządzenia:
http://www.kozumi-usa.com/polish/produc ... FO2v3.html
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Może są jakieś fabrycznie walnięte? Takie zwiechy kojarzą mi się właśnie ze słabej jakości zasilaczami lub zbyt długim kablem PoE.
No tak, ale klienty (tak jak pisalem Kozumi) mają podobnej długości kable, albo i dłuższe i żaden się jeszcze nie zawiesił.
I 3/3 byłyby walnięte? I dlaczego wieszają się w trybie AP, a w np. Client, nie?
Może to jakiś problem w konfiguracji? A może jest jakiś lepszy firmware do tego urządzenia?
P.S. Może ja się też źle wyraziłem na początku. Pisząc "wiesza się" miałem na myśli to, że zrywa połączenie z klientem i nie chce go ponownie nawiązać - można się na nie logować cały czas. Jak się tam ręcznie połączy to chodzi jakiś czas, potem znów to samo.
I 3/3 byłyby walnięte? I dlaczego wieszają się w trybie AP, a w np. Client, nie?
Może to jakiś problem w konfiguracji? A może jest jakiś lepszy firmware do tego urządzenia?
P.S. Może ja się też źle wyraziłem na początku. Pisząc "wiesza się" miałem na myśli to, że zrywa połączenie z klientem i nie chce go ponownie nawiązać - można się na nie logować cały czas. Jak się tam ręcznie połączy to chodzi jakiś czas, potem znów to samo.