Mam problem, ponieważ jestem właścicielem ***Cenzura*** ajplusa, oraz modemu <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> E 180 (zmienilem wlasnie dashboard na najnowszy) i jest <cenzura>.
Internet hula, na testach mi tu bajery wyskakuja, że sciaganie 6mbit/upload 3 mbit a wchodze w steama i wszedzie minimum 130 - 200 pingi (gdzie na poprzednim kompie, o tysiąc razy gorszym chodzil na pingu 65 - 90).
Podam dane kompa jakby ktoś tak bardzo chciał iedzieć:
Procesor: AMD Phenom II x4 955 AM2+/AM3 Black Edition BOX (3.2 GHz, 4 rdzenie; zrobiony na 4,0 GHz na jajko)
Płyta Głowna: ASUS-M4A78-EM
Pamięc RAM: Kingston 4GB PC1066 2x2GB CL5 HyperX (KHX8500D2K2/4G)
Grafika: ATI RADEON HD 5770 1024/128 GDDR5 PCI-e
Dysk: Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320 GB 7200 obr/min 16MB Cache
Internet: iPlus - modem: HUAWEI E180
Zasilacz: ATX Fortron 550W AX550-60APN
[ Komentarz dodany przez: Grzech: 2011-07-27, 13:09 ]
Proszę zapoznać się z regulaminem forum i netykietą.
Wiem Adminku, nie można rzucac miensem, szepraszam =*
Ale z drugiej strony zrozum, ładujesz w sprzęt 2,5 tys i w głupiego csa nie pograsz ;/
Problem z netem na nowym kompie.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z netem na nowym kompie.
Ostatnio zmieniony 2011-07-27, 12:09 przez Budsmoker, łącznie zmieniany 2 razy.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z netem na nowym kompie.
Było poczytać o tym do czego się nadaje internet komórkowy, a do czego nie. Nie było by rozgoryczenia.Budsmoker pisze:Ale z drugiej strony zrozum, ładujesz w sprzęt 2,5 tys i w głupiego csa nie pograsz ;/
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Podczas rejestracji akceptowałeś regulamin więc go przestrzegaj. Popraw swojego posta bo punkcik poleci na twoje konto.Budsmoker pisze:Wiem Adminku, nie można rzucac miensem, szepraszam =*
Specyfikacja kompa tu jest zbędna. Nie potrzebnie
zrobiłeś aktualizację skoro wcześniej działał idealne.Budsmoker pisze:zmienilem wlasnie dashboard na najnowszy
Ponadto jeśli to nowy komputer z nowym systemem nie aktualizowanym to uzbrój się w cierpliwość aby zassał wszystko co trzeba i może z lekka ci przyspieszy.
-
- Początkujący użytkownik forum
On juz wszystko zassał + recznie mu zainstalowalem najnowsze sterowniki do e180.
Mam win7 x64, strony lataja szybko natomisat grac się nie da.
Na steamie rowniez wszystko zaktualizowane i nadal to samo ;/
[ Dodano: 2011-07-28, 03:44 ]
Aktualizacje do TF2 mi sciagnal w 2 minuty z predkoscia 700 kb/s, a ping mam w csie 150 - 200 ;/
Co to za kryzwa akcja, strony sie laduja w sekunde, pliki pobieraja szyko a gry chodza do ***cenzura***
PS: Dlaczego dostałem ostrzeżenie za słowo ***cenzura*** ? Przecież to nie jest wulgaryzm więc ocb ?
Wracając do tematu, jest jakaś opcja aby znow ajplus działał jak przed zlozeniem nowego kompa ?
pzdr
Mam win7 x64, strony lataja szybko natomisat grac się nie da.
Na steamie rowniez wszystko zaktualizowane i nadal to samo ;/
[ Dodano: 2011-07-28, 03:44 ]
Aktualizacje do TF2 mi sciagnal w 2 minuty z predkoscia 700 kb/s, a ping mam w csie 150 - 200 ;/
Co to za kryzwa akcja, strony sie laduja w sekunde, pliki pobieraja szyko a gry chodza do ***cenzura***
PS: Dlaczego dostałem ostrzeżenie za słowo ***cenzura*** ? Przecież to nie jest wulgaryzm więc ocb ?
Wracając do tematu, jest jakaś opcja aby znow ajplus działał jak przed zlozeniem nowego kompa ?
pzdr
Ostatnio zmieniony 2011-07-28, 15:27 przez Budsmoker, łącznie zmieniany 3 razy.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Czyli działa prawidłowo.Budsmoker pisze:strony lataja szybko
Tu już żal się do wydawcy gry a nie do nas.Budsmoker pisze:natomisat grac się nie da.
Może dla ciebie nie ale skoro cenzura go nie przepuszcza to wulgaryzmem jest.Budsmoker pisze:PS: Dlaczego dostałem ostrzeżenie za słowo ***cenzura*** ? Przecież to nie jest wulgaryzm więc ocb ?
Pożycz od kogoś niemodyfikowanego iPlusa i sam się przekonaj.Budsmoker pisze:Wracając do tematu, jest jakaś opcja aby znow ajplus działał jak przed zlozeniem nowego kompa ?