Szukam internetu do gier, stabilnego. Chodzi mi o gry MMO, głównie WoW ale także jakieś FPS'y. Abonament do 50zł, brak lagów, zawieszeń itd. Widziałem tą nową technologię Orange, podobno dobra, co o tym sądzicie? Mieszkam w stolicy, a raczej na jej obrzeżach (Bemowo) i nie iewm jakby to działało. Na mapkach jest zasięg na styk, mam na przeciwko Las
Mobilny internet do gier [Stolica]
Moderator: Moderatorzy
-
merlin
- Początkujący użytkownik forum
Mobilny internet do gier [Stolica]
Witam!
Szukam internetu do gier, stabilnego. Chodzi mi o gry MMO, głównie WoW ale także jakieś FPS'y. Abonament do 50zł, brak lagów, zawieszeń itd. Widziałem tą nową technologię Orange, podobno dobra, co o tym sądzicie? Mieszkam w stolicy, a raczej na jej obrzeżach (Bemowo) i nie iewm jakby to działało. Na mapkach jest zasięg na styk, mam na przeciwko Las
więc mocne granice warszawy. Co polecacie?
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Mobilny internet do gier [Stolica]
Stabilny i do gier to zaprzeczenie technologii mobilnych 
Orange od razu nie polecam - no chyba, że u ciebie będzie małe obciążenie sieci. W Centrum są straszliwie przeciążeni. Może raczej coś z Play? ich sieć najnowsza i często (o ile nie przeciążona) najbardziej stabilna.
Kup sobie startery transmisji danych różnych sieci i potestuj, co u ciebie chodzi najlepiej.
Do gier to najlepszy byłby LTE, ale jeszcze nie ma go komercyjnie (testuję ofertę Cyfrowego Polsatu) i siła sygnału ma duże znaczenie.
Orange od razu nie polecam - no chyba, że u ciebie będzie małe obciążenie sieci. W Centrum są straszliwie przeciążeni. Może raczej coś z Play? ich sieć najnowsza i często (o ile nie przeciążona) najbardziej stabilna.
Kup sobie startery transmisji danych różnych sieci i potestuj, co u ciebie chodzi najlepiej.
Do gier to najlepszy byłby LTE, ale jeszcze nie ma go komercyjnie (testuję ofertę Cyfrowego Polsatu) i siła sygnału ma duże znaczenie.
-
zygzak73
- Stały użytkownik forum
Internet mobilny coraz częściej wypiera "drut" jako podstawowe i jedyne łącze, a modem wpięty w ruter 3d powoduje, że mobilny jest tylko z nazwy. Podobnie stało się z telefonami komórkowymi, coraz więcej osób rezygnuje z telefonu stacjonarnego na rzecz komórek.jakubd pisze:Stabilny i do gier to zaprzeczenie technologii mobilnych![]()
Ja osobiście używam internetu orange free do grania na xbox w fps-y, głównie MW2. W późnych godzinach wieczornych, kiedy najczęściej gram, nie ma większych problemów ze stabilnym połączeniem. Próbowałem z play na kartę, ale mimo że pingi są mniejsze to jakość połączenia była dużo gorsza - lagi, rozłączanie itd. Popieram pomysł z wypróbowaniem starterów od różnych operatorów, bądź bezpłatny okres próbny jeśli jest. Jakość połączenia a co za tym idzie możliwość grania bardzo zależy od lokalnych warunków terenu, obciążenia bts-a, jego konfiguracji itd. Musisz sprawdzić sam, na forum na 100% nie dostaniesz wiarygodnej odpowiedzi.
-
merlin
Mobilny, czy mobilny. Słyszałem że np w orange jest internet Freedom, normalny router podłączony do kontaktu, też niby mobilny. W miastach podobno jest nowa technologia, dzięki której orange freedom działa jak normalny net , tj bez lagów, przeciążeń etc. Głównie chodzi mi o ten ping w grach, te internety na usb podobno nie są za dobre ale przecież są różne teraz oferty. Mógłby sie ktos wypowiedziec z duzego miasta, jak mu działa tego typu internet. A w warszawie jest możliwe, żeby nie było lagów na mobilnym internecie. Słyszałem takie opinie ale podobno to zależy od odległości od nadajnika itd.
- wojteks
- *** Administrator ***
Orange Freedom to nie jest usługa mobilna, to to samo co neostrada.merlin pisze:Słyszałem że np w orange jest internet Freedom, normalny router podłączony do kontaktu, też niby mobilny
Mobilny to jest Freedom Pro (CDMA).
No to tylko kabel pozostaje.merlin pisze:Głównie chodzi mi o ten ping w grach
Nie pomagam na PW!
-
merlin
no freedom PRO, o ten mi chodziło. Jak on działa? Nie ma opcji w stolicy na mobilnym mieć normalnego pingu etc?;)
- wojteks
- *** Administrator ***
W mieście? Raczej kiepsko. Zawsze możesz na okres próbny podpisać umowę i będziesz wiedział jak działa. Tylko w nim jest mały limit.merlin pisze:no freedom PRO, o ten mi chodziło. Jak on działa?
Nie pomagam na PW!
-
merlin
No i mój ojciec ma Play'a to też pożyczę na pare godzin. Chodzi o to że mam do <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> kable, których nie chcą wymienić. Prędkość max 2gb + lagi baardzo często. Płacę jak za 30mb w bloku a mam szajs jak nie wiem. Niby po kablu ale ciągłe rozłączenia, beznadziejna prędkość itd. Szukam alternatywy, a kablach jej raczej nie znajdę a lubię pograć w gry MMO. ehh
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Sprawa jest prosta jak hasło jednego ze sklepów obuwniczych - cena czyni cuda.zygzak73 pisze:Internet mobilny coraz częściej wypiera "drut" jako podstawowe i jedyne łącze, a modem wpięty w ruter 3d powoduje, że mobilny jest tylko z nazwy. Podobnie stało się z telefonami komórkowymi, coraz więcej osób rezygnuje z telefonu stacjonarnego na rzecz komórek.
Łącze mobilne poza ruchomością, dostępnością i ceną nie ma praktycznie żadnych zalet w stosunku do stacjonarnego.
No może w niektórych wypadkach jest szybsze.
A telefon komórkowy to już w ogóle - tylko cena i ruchomość.
W pozostałych kwestiach rządzi PSTN czy nawet dobry VoIP.
- Easy-Wifi
- Stały użytkownik forum
Jeżeli szukasz stabilnego łącza,to przejdź do TP lub innego operatora,niestety internet mobilny nie zawsze to zapewnia,nie mówiąc już o limicie transferu danych,weź to pod uwagę.