Mobilny internet do gier [Stolica]

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
merlin
Początkujący użytkownik forum

Mobilny internet do gier [Stolica]

Post autor: merlin »

Witam!

Szukam internetu do gier, stabilnego. Chodzi mi o gry MMO, głównie WoW ale także jakieś FPS'y. Abonament do 50zł, brak lagów, zawieszeń itd. Widziałem tą nową technologię Orange, podobno dobra, co o tym sądzicie? Mieszkam w stolicy, a raczej na jej obrzeżach (Bemowo) i nie iewm jakby to działało. Na mapkach jest zasięg na styk, mam na przeciwko Las :P więc mocne granice warszawy. Co polecacie?
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Mobilny internet do gier [Stolica]

Post autor: jakubd »

Stabilny i do gier to zaprzeczenie technologii mobilnych :)
Orange od razu nie polecam - no chyba, że u ciebie będzie małe obciążenie sieci. W Centrum są straszliwie przeciążeni. Może raczej coś z Play? ich sieć najnowsza i często (o ile nie przeciążona) najbardziej stabilna.
Kup sobie startery transmisji danych różnych sieci i potestuj, co u ciebie chodzi najlepiej.
Do gier to najlepszy byłby LTE, ale jeszcze nie ma go komercyjnie (testuję ofertę Cyfrowego Polsatu) i siła sygnału ma duże znaczenie.
zygzak73
Stały użytkownik forum

Post autor: zygzak73 »

jakubd pisze:Stabilny i do gier to zaprzeczenie technologii mobilnych :)
Internet mobilny coraz częściej wypiera "drut" jako podstawowe i jedyne łącze, a modem wpięty w ruter 3d powoduje, że mobilny jest tylko z nazwy. Podobnie stało się z telefonami komórkowymi, coraz więcej osób rezygnuje z telefonu stacjonarnego na rzecz komórek.

Ja osobiście używam internetu orange free do grania na xbox w fps-y, głównie MW2. W późnych godzinach wieczornych, kiedy najczęściej gram, nie ma większych problemów ze stabilnym połączeniem. Próbowałem z play na kartę, ale mimo że pingi są mniejsze to jakość połączenia była dużo gorsza - lagi, rozłączanie itd. Popieram pomysł z wypróbowaniem starterów od różnych operatorów, bądź bezpłatny okres próbny jeśli jest. Jakość połączenia a co za tym idzie możliwość grania bardzo zależy od lokalnych warunków terenu, obciążenia bts-a, jego konfiguracji itd. Musisz sprawdzić sam, na forum na 100% nie dostaniesz wiarygodnej odpowiedzi.
merlin

Mobilny, czy mobilny. Słyszałem że np w orange jest internet Freedom, normalny router podłączony do kontaktu, też niby mobilny. W miastach podobno jest nowa technologia, dzięki której orange freedom działa jak normalny net , tj bez lagów, przeciążeń etc. Głównie chodzi mi o ten ping w grach, te internety na usb podobno nie są za dobre ale przecież są różne teraz oferty. Mógłby sie ktos wypowiedziec z duzego miasta, jak mu działa tego typu internet. A w warszawie jest możliwe, żeby nie było lagów na mobilnym internecie. Słyszałem takie opinie ale podobno to zależy od odległości od nadajnika itd.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

merlin pisze:Słyszałem że np w orange jest internet Freedom, normalny router podłączony do kontaktu, też niby mobilny
Orange Freedom to nie jest usługa mobilna, to to samo co neostrada.

Mobilny to jest Freedom Pro (CDMA).
merlin pisze:Głównie chodzi mi o ten ping w grach
No to tylko kabel pozostaje.
Nie pomagam na PW!
merlin

no freedom PRO, o ten mi chodziło. Jak on działa? Nie ma opcji w stolicy na mobilnym mieć normalnego pingu etc?;)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

merlin pisze:no freedom PRO, o ten mi chodziło. Jak on działa?
W mieście? Raczej kiepsko. Zawsze możesz na okres próbny podpisać umowę i będziesz wiedział jak działa. Tylko w nim jest mały limit.
Nie pomagam na PW!
merlin

No i mój ojciec ma Play'a to też pożyczę na pare godzin. Chodzi o to że mam do <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> kable, których nie chcą wymienić. Prędkość max 2gb + lagi baardzo często. Płacę jak za 30mb w bloku a mam szajs jak nie wiem. Niby po kablu ale ciągłe rozłączenia, beznadziejna prędkość itd. Szukam alternatywy, a kablach jej raczej nie znajdę a lubię pograć w gry MMO. ehh
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

zygzak73 pisze:Internet mobilny coraz częściej wypiera "drut" jako podstawowe i jedyne łącze, a modem wpięty w ruter 3d powoduje, że mobilny jest tylko z nazwy. Podobnie stało się z telefonami komórkowymi, coraz więcej osób rezygnuje z telefonu stacjonarnego na rzecz komórek.
Sprawa jest prosta jak hasło jednego ze sklepów obuwniczych - cena czyni cuda.
Łącze mobilne poza ruchomością, dostępnością i ceną nie ma praktycznie żadnych zalet w stosunku do stacjonarnego.
No może w niektórych wypadkach jest szybsze.
A telefon komórkowy to już w ogóle - tylko cena i ruchomość.
W pozostałych kwestiach rządzi PSTN czy nawet dobry VoIP.
Awatar użytkownika
Easy-Wifi
Stały użytkownik forum

Post autor: Easy-Wifi »

Jeżeli szukasz stabilnego łącza,to przejdź do TP lub innego operatora,niestety internet mobilny nie zawsze to zapewnia,nie mówiąc już o limicie transferu danych,weź to pod uwagę.
ODPOWIEDZ