http://www.dobreprogramy.pl/Polska-z-na ... 26864.htmlJeden z polskich operatorów telefonii komórkowej oferuje mobilny dostęp do Internetu z najwyższą na świecie średnią prędkością — do takich, zaskakujących jak się wydaje, wniosków doszli analitycy Akamai przygotowujący najnowszą edycję raportu State of the Internet.
Polska z najszybszym internetem mobilnym na świecie
Moderator: Moderatorzy
- valdens
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Polska z najszybszym internetem mobilnym na świecie
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Polska z najszybszym internetem mobilnym na świecie
No i dobrze
Może w końcu wieczni malkontenci co do internetu komórkowego w Polsce przestaną gadać jakie to badziewie.

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Strasznie tajemniczy ten raport. Nie wiemy nic ani o tym jaki to operator, jaka technologia, ilość i miejsca pomiaru, praktycznie nic, więc trudno coś tu powiedzieć. Nie twierdzę, że raport jest nierzetelny czy nieprawdziwy, bo uważam nasz rynek w tym zakresie za bardzo dobrze rozwinięty, ale moim zdaniem raport nie mówi praktycznie nic.
- Linuxiarz
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Zapraszam do mnie, jeśli uzyskasz 100 - 300 kbps to będzie rekord. Nie jest tak fajnie wszędzie, jak w statystykach podają.YaHooo pisze:Może w końcu wieczni malkontenci co do internetu komórkowego w Polsce przestaną gadać jakie to badziewie.

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Hm, ja bym rozumował odwrotnie akurat, ale gdzie mi do redaktorów dobrych programóww czołówce plasują się kraje o nie najlepiej rozwiniętej infrastrukturze i przez to prawdopodobnie również niewielkiej liczby mobilnych użytkowników. Być może właśnie dlatego tym krajom udaje się utrzymać tak dobre średnie transfery.

- valdens
Zapraszam do mnie (United Kingdom), jeśli uzyskasz 50kbps w sieci T-Mobile to będzie cud.Linuxiarz pisze:Zapraszam do mnie, jeśli uzyskasz 100 - 300 kbps to będzie rekord.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Generalnie nie jest u nas pod tym względzie źle, gdyż panuje zdrowa konkurencja-nie mała też w tym zasługa Pani Prezez UKE A.Streżyńskiej. Raport jest zbyt ogólnikowy żeby obsypać się tylko w kwiatki-bo nie bierze pod uwagę nasycenia rynku w urządzenia korzystające z sieci-smartfony, ipady ...Podejrzewam że wydolność sieci PL jest podobna co w UK, ale urządzeń z niej korzystających jest 5% w stosunku do UK, choć to zmienia się dynamicznie w czasie i te liczby będą systematycznie rosły-co widzę już korzystając z iplusa w Łodzi rok 2010 do 2011 na tym samym modemie i zasięgu transfer jest niższy o średnio 1Mb/s (2010:średnio 4-5Mb/s, 2011 3-4Mb/s) w nocy jest oczywiście więcejjeśli uzyskasz 50kbps w sieci T-Mobile to będzie cud

Ostatnio zmieniony 2011-07-28, 21:33 przez jarek999, łącznie zmieniany 3 razy.
jareq
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Bo brakuje w nim podstawowych danych, a jedynie mało mówiący wniosek na 1 zdanieadamos22 pisze:Nie twierdzę, że raport jest nierzetelny czy nieprawdziwy, bo uważam nasz rynek w tym zakresie za bardzo dobrze rozwinięty, ale moim zdaniem raport nie mówi praktycznie nic.

Ja nie mówię, że wszędzie jest idealnieLinuxiarz pisze:Zapraszam do mnie, jeśli uzyskasz 100 - 300 kbps to będzie rekord. Nie jest tak fajnie wszędzie, jak w statystykach podają.![]()

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Polska jest na 1 miejscu jeżeli idzie o liczbę użytkowników sieci GSM, 3-3.5G którzy mają taki dostęp jako jedyny i podstawowy w EU-ale to już wynik kulawej prywatyzacji TP, może Z.Solorz strzeli tu dopalacza z LTE 

jareq