Witam,
Mam nietypowy problem.Od roku korzystałem z internetu umts z antena panelowa Bestpartnera.Wszystko było OK.Jakieś miesiąc temu internet przestał działać.Po sprawdzeniu urządzeń i anteny znów mam zasięg i to nawet Full.Ale gdy klikam Połącz to po chwili wyskakuje "Nie połączono"!Zainstalowałem Netinfo i okazało się ze w mojej okolicy jest teraz dwa nadajniki.W-zachód i pn-ws.Wziołem laptopa w inne miejsce i bez anteny to do sieci pn-ws mimo niskiego zasięgu 25% bez problemu się zaloguje.A do sieci "W" już Nie.Program pokazuje błędy z nieaktywna karta,brak srodków lub zrób reset modemu.Ale już z anteną umts mimo ze mam zasięg 50% i więcej nie mogę się połączyć z żadnym z tych dostępnych nadajników.Jeśli schowam antenę za dom z prawej strony/czyli wynika z tego ze budynek przysłania dostęp do nadajnika "W"/to mimo niskiego sygnału to mam połączenie internetu.
Proszę doradzić co jest przyczyna ze mimo bardzo dobrego zasięgu to jest brak połaczenia z internetem.Jak wymusić programowo żeby korzystał tylko z nadajnika "pn-ws" bo "W" zachód w każdej sytuacji nie ma połaczenia internetu.
Internet umts-brak polaczenia
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Internet umts-brak polaczenia
To jedna z opcji.apacen1 pisze:.Jeśli schowam antenę za dom z prawej strony
Zależy jaki masz modem. Programowo tego się nie da wymusić ale czasami można wymusić częstotliwość na której modem może się podłączyć. Czy zadziała to musisz sam sprawdzić.apacen1 pisze:Jak wymusić programowo żeby korzystał tylko z nadajnika "pn-ws"
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Internet umts-brak polaczenia
Modem Huawei E176.
Opcja z tym miejscem prawie nie możliwa do zamontowania anteny i niski sygnał CSQ 6.
Jak zmienić częstotliwośc?
Moim zdaniem operator namieszał coś z nadajnikami.Modem powinien logować się do każdego dostępnego nadajnika.
Opcja z tym miejscem prawie nie możliwa do zamontowania anteny i niski sygnał CSQ 6.
Jak zmienić częstotliwośc?
Moim zdaniem operator namieszał coś z nadajnikami.Modem powinien logować się do każdego dostępnego nadajnika.