Modem Huawei e156g i internet blueconnect w t-mobile POMOCY

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
stefan357
Początkujący użytkownik forum

Modem Huawei e156g i internet blueconnect w t-mobile POMOCY

Post autor: stefan357 »

Sprawa jest taka, słyszałem że jest internet w t mobile za 12 zł na miesiąc bez limitu
chodzi mi dokładnie o to czy kiedy włożę tą kartę do mojego modemu huawei e156g będzie to wszystko działać.
wiem ze jest tam 150 mb i po wykorzystaniu tego limitu prędkość spada. Jeśli cały czas miałbym 5 kresek zasięgu w technologi hsdpa w sieci t mobile to jaką prędkością pobierało by mi pliki po obniżeniu prędkości (kb na sekundy). Bardzo proszę o wypowiedź szczególnie te osoby które mają właśnie ten internet z t - mobile w swoich modemach. Chcę się dowiedzieć dokładnie bo waham się nad zakupem tego starteru.. Proszę o pomoc
Aa modem ma chyba sciągniętego sim locka. Normalnie modem jest z PLAY ale kiedy ostatnio włożyłem kartę Orange wszystko działało, tzn złapało i połączyło się z internetem w technologi EDGE także sim lock jest chyba ściągnięty.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Modem Huawei e156g i internet blueconnect w t-mobile POMOCY

Post autor: Sundance_kid »

stefan357 ten modem nie ma simlocka. Co jedyne to będziesz musiał utworzyć sobie nowy profil. Prędkość spadnie do 16 kbps. Nie zależy od zasięgu, modemu itd...
stefan357

Post autor: stefan357 »

Sundance_kid, Nowy profil ? chodzi ci o nowe połączenie internetowe? czy cos takiego ???
Awatar użytkownika
lesiolo
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: lesiolo »

Zainstaluj sobie dashboard z mojego chomika i będziesz miał profile do wszystkich polskich sieci.
FalconTech

Post autor: FalconTech »

Mam modem Huawei E1750 w iPlus'ie nie wiem czy ma sim locka więc odblokowałem go wg. instrukcji znalezionej na tym forum.
lesiolo pisze:Zainstaluj sobie dashboard
Rozumiem, że instalując to co podałeś w linku, jadąc za granicę i kupując sobie tam starter będę mógł bez problemu łączyć się z netem?
Awatar użytkownika
lesiolo
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: lesiolo »

FalconTech pisze:Rozumiem, że instalując to co podałeś w linku, jadąc za granicę i kupując sobie tam starter będę mógł bez problemu łączyć się z netem?
Oczywiście - jak modem nie ma simlocka.
FalconTech

Post autor: FalconTech »

lesiolo, dzięki wielkie Obrazek
Znam ten program ze stick'a Vectry ale nie wiedziałem że może być wersja "ogólna". Teraz tylko kwestia załatwienia sobie sim-data =)
ODPOWIEDZ