Modem Huawei e156g i internet blueconnect w t-mobile POMOCY
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem Huawei e156g i internet blueconnect w t-mobile POMOCY
Sprawa jest taka, słyszałem że jest internet w t mobile za 12 zł na miesiąc bez limitu
chodzi mi dokładnie o to czy kiedy włożę tą kartę do mojego modemu huawei e156g będzie to wszystko działać.
wiem ze jest tam 150 mb i po wykorzystaniu tego limitu prędkość spada. Jeśli cały czas miałbym 5 kresek zasięgu w technologi hsdpa w sieci t mobile to jaką prędkością pobierało by mi pliki po obniżeniu prędkości (kb na sekundy). Bardzo proszę o wypowiedź szczególnie te osoby które mają właśnie ten internet z t - mobile w swoich modemach. Chcę się dowiedzieć dokładnie bo waham się nad zakupem tego starteru.. Proszę o pomoc
Aa modem ma chyba sciągniętego sim locka. Normalnie modem jest z PLAY ale kiedy ostatnio włożyłem kartę Orange wszystko działało, tzn złapało i połączyło się z internetem w technologi EDGE także sim lock jest chyba ściągnięty.
chodzi mi dokładnie o to czy kiedy włożę tą kartę do mojego modemu huawei e156g będzie to wszystko działać.
wiem ze jest tam 150 mb i po wykorzystaniu tego limitu prędkość spada. Jeśli cały czas miałbym 5 kresek zasięgu w technologi hsdpa w sieci t mobile to jaką prędkością pobierało by mi pliki po obniżeniu prędkości (kb na sekundy). Bardzo proszę o wypowiedź szczególnie te osoby które mają właśnie ten internet z t - mobile w swoich modemach. Chcę się dowiedzieć dokładnie bo waham się nad zakupem tego starteru.. Proszę o pomoc
Aa modem ma chyba sciągniętego sim locka. Normalnie modem jest z PLAY ale kiedy ostatnio włożyłem kartę Orange wszystko działało, tzn złapało i połączyło się z internetem w technologi EDGE także sim lock jest chyba ściągnięty.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Modem Huawei e156g i internet blueconnect w t-mobile POMOCY
stefan357 ten modem nie ma simlocka. Co jedyne to będziesz musiał utworzyć sobie nowy profil. Prędkość spadnie do 16 kbps. Nie zależy od zasięgu, modemu itd...
-
Sundance_kid, Nowy profil ? chodzi ci o nowe połączenie internetowe? czy cos takiego ???
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Zainstaluj sobie dashboard z mojego chomika i będziesz miał profile do wszystkich polskich sieci.
-
Mam modem Huawei E1750 w iPlus'ie nie wiem czy ma sim locka więc odblokowałem go wg. instrukcji znalezionej na tym forum.
Rozumiem, że instalując to co podałeś w linku, jadąc za granicę i kupując sobie tam starter będę mógł bez problemu łączyć się z netem?lesiolo pisze:Zainstaluj sobie dashboard
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Oczywiście - jak modem nie ma simlocka.FalconTech pisze:Rozumiem, że instalując to co podałeś w linku, jadąc za granicę i kupując sobie tam starter będę mógł bez problemu łączyć się z netem?
-
lesiolo, dzięki wielkie 
Znam ten program ze stick'a Vectry ale nie wiedziałem że może być wersja "ogólna". Teraz tylko kwestia załatwienia sobie sim-data =)

Znam ten program ze stick'a Vectry ale nie wiedziałem że może być wersja "ogólna". Teraz tylko kwestia załatwienia sobie sim-data =)