Czy zakupiłem bubel ?? Huawei E156G

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Pol-UK
Początkujący użytkownik forum

Czy zakupiłem bubel ?? Huawei E156G

Post autor: Pol-UK »

Witam wszystkich na forum, ze względu że dużo podróżuje po Polsce a nie w każdym hotelu jest Wi-Fi postanowiłem zakupić używany modem Huawei. Kartę Orange Free miałem wcześniej jednak denerwowało mnie ciągłe przekładanie jej do telefonu, zakupiłem Huawei E156G z sieci Play używany "niby" sprawny. I tu zaczęły się moje problemy. Od Dwóch dni walczę z tym ustrojstwem, niby łączy się Internetem ale nie otrzymuje adresu IP serwera i nie można przeglądać stron. Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem, nadmienię iż wymieniałem już Flash, Dash i programy do obsługi bez skutku.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Czy zakupiłem bubel ?? Huawei E156G

Post autor: Jaco »

Może po prostu jest założona blokada SIMLOCK na modemie.

Do łączenia spróbuj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> .
Pol-UK

Próbowałem z kartą Play, Orange i T-Mobile. Używałem programów Mobile Partner od Huawei, Mobile Partner od ko. Lesiolo oraz TopNet Info, wszędzie wygląda sytuacja tak samo łączy się pięknie lecz nie idą pakiety i brak IP Serwera.

[ Dodano: 2011-07-30, 14:00 ]
Witam, cud. Podłączyłem do laptopa z systemem Windows 7 i działa jak ta lala. Co zrobić aby ruszył na moim IBM na Windows XP ??
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Pol-UK pisze:Co zrobić aby ruszył na moim IBM na Windows XP ??
Jeśli to wersja nie modyfikowana może brakuje serwis packów? Obecnie musi być już SP3 ale przy SP2 też powinno działać. Może coś w usługach namieszane.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Pol-UK jakie masz właściwości połączenia?
Pol-UK

Serwis Packi są na bieżąco, system oryginał zarejestrowany w Microsoft, wszystko na bieżąco się uaktualnia. Laptop IBM T42p. Kol. Sundance_kid o jakie dokładnie Ci właściwości chodzi ??
Awatar użytkownika
lesiolo
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: lesiolo »

Zobacz czy program Access Connections( lub podobny program IBM-a ) nie blokuje ci połączenia.
Pol-UK

Nie korzystam z Access Connections wyłączyłem także na chwilę zaporę i NOD-a, nadal jednak bez rezultatu. Podłączam Nokia 6600i Slide jako modem i działa. Próbowałem także przepisać u stawienia z tego połączenia Nokia do tego PL-Orange ale bez zmian. Modem się łączy w pasku pojawia mi się połączenie 3 MBit/s a pakiety nie idą i brak IP serwera.
ODPOWIEDZ