Czy zakupiłem bubel ?? Huawei E156G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy zakupiłem bubel ?? Huawei E156G
Witam wszystkich na forum, ze względu że dużo podróżuje po Polsce a nie w każdym hotelu jest Wi-Fi postanowiłem zakupić używany modem Huawei. Kartę Orange Free miałem wcześniej jednak denerwowało mnie ciągłe przekładanie jej do telefonu, zakupiłem Huawei E156G z sieci Play używany "niby" sprawny. I tu zaczęły się moje problemy. Od Dwóch dni walczę z tym ustrojstwem, niby łączy się Internetem ale nie otrzymuje adresu IP serwera i nie można przeglądać stron. Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem, nadmienię iż wymieniałem już Flash, Dash i programy do obsługi bez skutku.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Czy zakupiłem bubel ?? Huawei E156G
Może po prostu jest założona blokada SIMLOCK na modemie.
Do łączenia spróbuj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> .
Do łączenia spróbuj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> .
-
Próbowałem z kartą Play, Orange i T-Mobile. Używałem programów Mobile Partner od Huawei, Mobile Partner od ko. Lesiolo oraz TopNet Info, wszędzie wygląda sytuacja tak samo łączy się pięknie lecz nie idą pakiety i brak IP Serwera.
[ Dodano: 2011-07-30, 14:00 ]
Witam, cud. Podłączyłem do laptopa z systemem Windows 7 i działa jak ta lala. Co zrobić aby ruszył na moim IBM na Windows XP ??
[ Dodano: 2011-07-30, 14:00 ]
Witam, cud. Podłączyłem do laptopa z systemem Windows 7 i działa jak ta lala. Co zrobić aby ruszył na moim IBM na Windows XP ??
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Jeśli to wersja nie modyfikowana może brakuje serwis packów? Obecnie musi być już SP3 ale przy SP2 też powinno działać. Może coś w usługach namieszane.Pol-UK pisze:Co zrobić aby ruszył na moim IBM na Windows XP ??
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Pol-UK jakie masz właściwości połączenia?
-
Serwis Packi są na bieżąco, system oryginał zarejestrowany w Microsoft, wszystko na bieżąco się uaktualnia. Laptop IBM T42p. Kol. Sundance_kid o jakie dokładnie Ci właściwości chodzi ??
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Zobacz czy program Access Connections( lub podobny program IBM-a ) nie blokuje ci połączenia.
-
Nie korzystam z Access Connections wyłączyłem także na chwilę zaporę i NOD-a, nadal jednak bez rezultatu. Podłączam Nokia 6600i Slide jako modem i działa. Próbowałem także przepisać u stawienia z tego połączenia Nokia do tego PL-Orange ale bez zmian. Modem się łączy w pasku pojawia mi się połączenie 3 MBit/s a pakiety nie idą i brak IP serwera.